Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiler artık ayçekirdeklerini çevre yolunda kurutmayacak

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çiftçiler artık ayçekirdeklerini daha güvenli alanda kurutacak.Büyükşehir Belediyesi, İnegöllü çiftçilerin ayçekirdeği kurutma alanı meselesini çözümü kavuşturdu. Daha önce ürünlerini çevre yolu üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçiler artık ayçekirdeklerini çevre yolunda kurutmayacak
Bursa’nın İnegöl ilçesinde çiftçiler artık ayçekirdeklerini daha güvenli alanda kurutacak.
Büyükşehir Belediyesi, İnegöllü çiftçilerin ayçekirdeği kurutma alanı meselesini çözümü kavuşturdu. Daha önce ürünlerini çevre yolu üzerinde kurutan ve zaman zaman trafik kazalarına maruz kalan çiftçileri bu sıkıntıdan kurtarmak için Deydinler ve Ortaköy mahalleri arasına 2.3 kilometre uzunluğunda ürün kurutma alanı yapıldı. Asfaltla kaplanan alan kurutma mevsimi dışında ulaşımda kullanılabilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 1 milyon liralık yatımla oluşturulan ürün kurutma alanının bölgenin önemli bir talebi olduğunu, kurutma sezonu dışında da yolun ulaşımı rahatlatacağını söyledi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, küçük gibi görünmesine rağmen bölge çiftçisi için büyük bir ihtiyacın giderildiğini belirterek, tarıma destekleri dolayısıyla Büyükşehir’e teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.