Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçi para kazandı, traktör satışları arttı

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde traktör satışlarının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 300 oranında arttığı belirtildi.Özel bir şirkete ait traktörlerin satış temsilciliğini yapan Ali Okumuş, "Yağışlar ve verim yönünden...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçi para kazandı, traktör satışları arttı

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde traktör satışlarının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 300 oranında arttığı belirtildi.

Özel bir şirkete ait traktörlerin satış temsilciliğini yapan Ali Okumuş, "Yağışlar ve verim yönünden çiftçilerimiz için güzel bir yıl oldu. Bu da traktör talebini arttırdı. Özellikle içinde bulunduğumuz Ekim ayında satışlarımız tavan yaptı. Bu yıl arpa ve buğday üretiminde bölgemizde rekoltenin yüksek olması çiftçimizi umutlandırdı. Sertifikalı buğday ve arpa tohumunu tercih edenler, geçen yıla göre bu yıl dönümde 4 misli daha fazla ürün aldılar. Bu durum traktör satışlarımızı arttırdı. Çiftçimiz kazandıkça yatırımını daha kaliteli traktör alarak yapıyor’’ dedi.

Teknolojinin her geçen daha da geliştiğini dile getiren Okumuş, ’’Bölgedeki çiftçilerimiz artık tarımda kullandığı traktöre ve diğer tarım aletlerinin teknolojik olanlarına yatırım yapıyor. 10 yıl önce çift çeker traktör satış oranı yüzde 29 iken şu anda yüzde 60’a çıktı. Satılan her 100 traktörün 60’ı çift çeker. Bu çok önemli. Çift çeker demek tarlayı iyi tutan demek, iyi çekiş demek, daha az yakıt tüketimi demek. O yüzden çift çeker olması çok önemli. Sadece yüksek beygir gücü değil, sadece çift çeker değil, lastik oranlarından tutun, kabinli traktöre kadar, yükleyici traktörlere kadar, çiftçimiz artık verimlilik için yatırım yapıyor. Üretici, teknolojinin modern üretim, teknikleriyle değiştiğini gördü. Bunda tabii ki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarım Bakanlığı’nın teşvik destekleme politikaları, bankaların kredi destekleri de çok etkili oluyor.Kütahya ve ilçelerine şuana kadar 600 traktör sattık. Aslanapa ilçemiz ve köylerinde 30 kişi bizden traktör aldı. Bu bizim için rekordur" ifadelerini kullandı.(YD-EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.