Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cidde yeni tren hattıyla diğer bölgelere bağlanacak

Suudi Arabistan’ın Cidde şehrini Cezan bölgesine bağlayacak 660 kilometre uzunluğundaki kıyı demiryolu hattına onay verildiği bildirildi. Suudi Demiryolu Organizasyonu tarafından yürütülecek proje ile iki bölge arasındaki ekonomik, ticari...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan’ın Cidde şehrini Cezan bölgesine bağlayacak 660 kilometre uzunluğundaki kıyı demiryolu hattına onay verildiği bildirildi. Suudi Demiryolu Organizasyonu tarafından yürütülecek proje ile iki bölge arasındaki ekonomik, ticari ve sosyal ilişkilerin daha da kuvvetlenmesi bekleniyor.
Yerel medyadaki haberlere göre fizibilite çalışması için bir mühendislik firmasıyla anlaşma imzalandı. Yetkililer, çalışma ile proje maliyeti, yolcu kapasitesi ve kargo hacmi hakkında daha güvenilir bilgiye ulaşılacağını kaydetti. Çalışmanın ilk safhasının tamamlandığı öğrenildi.
Yeni demiryolu hattı, uluslararası deniz kıyısı hattı boyunca devam edecek ve Cezan Ekonomik Şehri’ne ulaşacak. Organizasyon şefi Muhammed bin Halid El Suveykit, ülkedeki demiryolu hattını 9 bin 900 kilometre uzunluğa çıkarmayı planladıklarını söyledi. Yetkili, Cidde yeni demiryolu hattının köprü ile Riyad’a da bağlanacağını sözlerine ekledi. Bunun yanısıra Cezan Ekonomik Şehri’nin 20 milyar dolarlık yatırım çekeceği ve 100 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.