Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Köksal’dan patates satış fiyatı ile ilgili ilginç açıklama:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan patatesin satış fiyatlarının düşüklüğüne dikkat çekerek, sakız ile patates kilogramının aynı fiyattan satıldığını ifade...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan patatesin satış fiyatlarının düşüklüğüne dikkat çekerek, sakız ile patates kilogramının aynı fiyattan satıldığını ifade etti.
CHP’li Kösal, patates üreticilerinin sorunlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Patatesin satış fiyatının üreticinin belini büktüğünü belirten Köksal, fiyatlara muhakkak müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. Patatesin satış fiyatını sakız ile aynı fiyatta olduğunu kaydeden Köksal, “Patates üretim maliyeti 30-40 kuruş ilken bugün üretici 18-20 kuruştan satıyor yani üretici kar etmeyi bırakın maliyetini dahi kurtaramıyor. Patates üreticileri borçlarını ödeyemez durumda. Sulama için kullandıkları elektrik parasını dahi ödeyemiyorlar. Bakanlık tarafından patateste pazar payının artırılmasına yönelik hiçbir çalışma yok. Geçtiğimiz Şubat ayında patates üreticisinin geçen yılki gibi zarar etmemesi için Bakanlığa patatesin pazarlanmasına yönelik herhangi bir çalışma yapıyor musunuz, diye sordum. TBMM’de patates üreticisinin sıkıntılarını defalarca sözlü olarak dile getirdim. Ancak bu konuda Bakanlık tarafından uyarılarıma rağmen hiçbir çalışmanın yapılmadığını gözlemlemekteyim. Dış ülkelere patates ihracatı yapmamız tüketimi artırmaya yönelik tedbirler almamız lazım. Patates üreticisi hükümet tarafından kendi kaderiyle baş başa bırakılmamalıdır. Bir paket sakızın 50 kuruşa satıldığı ülkemizde 1 kilo patatesi üretici 18-20 kuruştan satıyor. Gerçek emekçi olan üreticinin emeği heba oluyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.