Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çetin Barajı tam kapasite ile elektrik üretimine başladı

SİİRT'İN ŞİRVAN VE PERVARİ İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE YER ALAN ÇETİN BARAJI VE HİDROELEKTRİK SANTRALİ (HES) TAM KAPASİTE OLARAK ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI. BARAJIN AÇILIŞINA CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE KATILDI.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2020 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2020 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çetin Barajı tam kapasite ile elektrik üretimine başladı

Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçe sınırları içerisinde yer alan Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) tam kapasite olarak elektrik üretimine başladı. Barajın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle katıldı.

Açılışa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemi katılırken, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Enerji Piyasalar Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, Limak Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile çok sayıda vatandaş da alanda hazır bulundu.

Çetin Barajı ve HES’in tam kapasite elektrik üretimine başlamasının Türkiye ekonomisine yıllık 100 milyon dolarlık katkı yapacağı belirtildi. Dicle Nehrinin en büyük kolu olan Botan Çayı üzerinde yer alan Çetin Barajının, silindirle sıkıştırılmış beton (RCC) tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı olduğu kaydedildi. RCC gövdesi 165 metre yüksekliğinde olan barajın gövde hacminin ise 4.8 milyon metreküp olduğu, milli ekonomiye yılda yaklaşık 100 milyon dolar katkı sağlayacağı ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.