Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelik Motor’un Ceo’su Bora Koçak:

Çelik Motor’un CEO’su Bora Koçak çok yakın bir gelecekte kiralama sektörünün yılda 350 bin adedin üzerinde otomobil satın alabilecek büyüklüğe ulaşacağını söyledi.Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çelik Motor’un CEO’su Bora Koçak çok yakın bir gelecekte kiralama sektörünün yılda 350 bin adedin üzerinde otomobil satın alabilecek büyüklüğe ulaşacağını söyledi.
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde söz alan Çelik Motor’un CEO’su Bora Koçak, daha önceki yıllarda olduğu gibi araç kiralama sektörünün 2015 yılında da çift haneli büyüyerek toplamda 300 bin adetlik bir büyüklüğe ulaştığı bilgisini paylaştı. Koçak, “2015 yılında Türkiye’de satılan binek otomobillerin yaklaşık yüzde 20’sine denk gelen 130 bin adet otomobil, kiralama şirketleri tarafından satın alındı. Batı Avrupa ortalamasının yüzde 50 düzeyinde olduğu düşünülürse, kiralama sektörü çok yakın bir gelecekte, yılda 350 bin adedin üzerinde otomobil satın alabilecek bir büyüklüğe ulaşacaktır” dedi.
Satın almanın alternatifi olan araç kiralama hem zaman hem de işletme sermayesi yönetimi açısından şirketlere önemli avantajlar sağladığını dile getiren Bora Koçak, uzun dönem ve günlük araç kiralamanın yanı sıra, yeni nesil bir hizmet olan saatlik araç kiralama hizmeti de yakın geleceğin önemli bir trendi olarak hızla geliştiğini söyledi. Bora Koçak, “Nisan ayından itibaren şirketlere yönelik kullandığın kadar öde hizmetini, GarentaMOOV markası ile başlatacağız. Sisteme üye olan firmalar ya da bireyler çeşitli iş merkezlerinde oluşturacağımız ortak havuz araçlarını, üyelik sonrası alacakları kartları okutarak kullanma imkânı bulacaklar. İstedikleri zaman, istedikleri kadar kullanıp, sadece bunun ücretini ödeyecekler” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.