Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇAYKUR’dan yarım milyarlık ödeme

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu 1. Sürgünde Aldıkları Yaş çay Karşılığında üreticilerine Yaklaşık Yarım Milyar Tl ödeme Yaptıklarını Açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇAYKUR’dan yarım milyarlık ödeme
ÇAYKUR 1. sürgün yaş çay alımlarında üreticisine 589.7 milyon TL ödeme yaparken, 2. sürgün için 390 milyon TL ödeme yapmaya hazırlanıyor.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu düzenlediği basın toplantısında tamamlanan 2. sürgün yaş çay alımlarını ve ödemeleri değerlendirdi. Sütlüoğlu, 1. sürgün alımlarının karşılığı olarak yaklaşık yarım milyar TL’lik bir ödeme gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Başarı ile ikinci sürgün alımlarımızı tamamladık. Gerçekten başarılı bir dönem oldu. Vatandaşımız hiçbir sıkıntı ve endişe yaşamadan çaylarını satmıştır. İkinci sürgün 23 Haziran’da başlayıp 14 Ağustos itibariyle tamamlandı. Alınan çay 248 bin tondur. ÇAYKUR tarihinin rekor alımıdır. Çayın yüzde 53’ünü almıştır. Özel sektör ise 221 bin ton çay almıştır. Üçüncü sürgüne 15 Ağustos itibariyle başladık. 3. sürgünde şu ana kadar 425 ton çay aldık. 1. sürgünde aldığımız yaş çay karşılığı üreticimize sürgün bedeli olarak 423 milyon TL ödeme yaptık. Ayrıca 144.5 milyon TL budama bedeli olarak bir ödeme gerçekleştirdik. 10 milyon TL organik desteklemesi yaptık. İlave destekleme olarak 12.2 milyon TL ödendi. Toplamda 1. sürgünde üreticimize 589.7 Milyon TL bir ödeme gerçekleştirdik. 2. sürgünde 382.5 milyon TL’lik bir ödeme yapacağız. 22 Ağustos da ödemelere başlayacağız. Destek ödemeleri ile birlikte ikinci sürgün için toplamda 390.1 milyon TL’lik bir ödeme sağlayacağız” dedi.
Sütlüoğlu, ayrıca 1. ve 2. sürgünde toplamda 384 kilo beyaz çay tomurcuğu aldıklarını hatırlattı.
ÇAYKUR Afrika pazarında
ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, Afrika’da yeni bir bayii oluşturduklarını da belirterek “Afrika’dan geliyorum. Afrika’daki bir fuara katıldık. Çok yoğun bir ilgili ile karşılaştık. Kamerun Ticaret Bakanı Atanga ile verimli görüşmelerimiz oldu. Bizimle iş birliği yapmak istediklerini belirttiler. Ortak çalışmalar yürüteceğiz. Kamerun’da bir bayilik oluşturduk. Afrika bizim için değerli bir Pazar. Afrika Türkiye’ye çok sıcak bakıyor. Güvenle bakıyor. Batı uzun yıllar Afrika’yı sömürdü. Avrupalılar’a bakışları çok kötü. Bizim onlara farklı baktığımızı biliyorlar. Onları aldatmayacağımızı biliyorlar. Çay sattığımız ülke sayısı 78’i geçti. 2017 yılı itibariyle 100 ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimiz bütün dünya. ÇAYKUR inşallah gelecekte dünyanın her yerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.