Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çapa Tutan Eller İpeğe Hayat Veriyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kursları sayesinde köylü kadınlar dokuma tezgahı başında Bursa ipeğine hayat veriyor.Orhaneli’nin Akalan Mahallesi sakinlerinden gelen yoğun talep üzerine bu bölgede BUSMEK kurs merkezi açan...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çapa Tutan Eller İpeğe Hayat Veriyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kursları sayesinde köylü kadınlar dokuma tezgahı başında Bursa ipeğine hayat veriyor.
Orhaneli’nin Akalan Mahallesi sakinlerinden gelen yoğun talep üzerine bu bölgede BUSMEK kurs merkezi açan Büyükşehir Belediyesi, ipek halı dokuma kursları ile düne kadar ellerinde çapa ile bağ bahçe işlerinde çalışan kadınları meslek sahibi yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile birlikte ipek halı dokuyan kursiyeri ziyaret etti. Altepe, özellikle hanımların meslek sahibi olup, aile ekonomisine katkı sağlaması bakımından BUSMEK’in önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Bütünşehir uygulamasının ardından BUSMEK’in sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde eğitim çalışmalarına başladığını dile getiren Başkan Altepe, “Orhaneli başta olmak üzere dağ yöresi bizim için çok önemli. Bu bölgelerin göç vermemesi, kalkınması için her türlü çalışmaya imza atıyoruz. Akalan Mahallesi’nde de ipek halı dokuma kurslarını açmış olduk. Hanımlarımız beceri sahibi olurken, geleneksel el sanatlarımız da böylelikle değerini buluyor. Hanımlarımız hem meslek sahibi oluyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Hangi mahallemizde ne tür üretim varsa onun desteklenmesi için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da Akalan’ın hem kadınları hem de erkekleriyle çok çalışkan olduğunu ve 61 mahalle arasında göç vermeyen 3 mahalleden biri olduğunu hatırlattı. Gayretli ve çalışkan Akalanlı hanımların meslek sahibi olması noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir destek sunduğunu kaydeden Tatlıoğlu, “Bütün hanımlarımız burada halı dokuyor. Hem ipekçiliği yeniden canlandırdığı hem de hanımlarımıza böyle bir imkan sağladığı için başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.