Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cannes Film Festivali’nden Türk İş Adamına Büyük Onur

Yükselir Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel, dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes Film Festivali’ne davet edildi.Dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes Film Festivali’ne Yükselir Group’un Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yükselir Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel, dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes Film Festivali’ne davet edildi.
Dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes Film Festivali’ne Yükselir Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel davet edildi. Türkiye dışında 15 ülkede; petrol, enerji, havacılık, lojistik, marina, bilişim, turizm, inşaat ve canlı hayvancılık olmak üzere dokuz sektörde faaliyet gösteren Yükselir Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel, Cannes’da kırmızı halıda boy gösterecek. 69’uncu Cannes Film Festivali, her sene olduğu gibi, onlarca ünlü yönetmenin yeni filmlerinin ilk gösterimlerine ev sahipliği yapacak.
Cannes’da 11-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan festivalde Woody Allen’dan Dardenne Kardeşler’e, Judie Foster ve Steven Spielberg’den Pedro Almodovar ve Ken Loach’a sinema dünyasının dev isimleri katılacak.
AÇILIŞ WOODY ALLEN TARAFINDAN YAPILACAK
Açılış ve kapanış gecesinin Fransız oyuncu Laurent Lafitte tarafından yapılacağı festivalin jüri başkanlığını ‘Mad Max: Fury Road’ filminin yönetmeni ünlü Avusturalyalı yönetmen George Miller üstlenecek. Jüride ise Mads Mikkelsen, Kirsten Dunst, Valeria Golino, Donald Sutherland ve Arnaud Desplechin’ın yer alması öngörülüyor. Cannes’da 11 gün sürecek sinema şöleninin açılışı, Amerikalı yönetmen Woody Allen’ın ‘Café Society’ adlı filmiyle yapılacak. Kapanışı ise Altın Palmiye’yi kazanan filmin yapması bekleniyor.
Dünyaca ünlü yıldızları Cannes’da buluşturan Film Festivali’ne davet edilen ünlü Türk iş adamı Yavuz Yüksel, dünyanın en önemli uluslararası film festivallerinden Cannes Film Festivali’ne davet edilmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bu küresel ve renkli festivale davet edilmekten dolayı son derece mutluyuz. Yaptığımız işe ve istihdam sağladığımız çalışanlarımıza olan inancımız bizi başarıya taşıyor. Her yıl katlanarak büyüyen ciromuz ve karlılığımızla birlikte faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısı da artıyor. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde başarı basamaklarını sırayla ve emin adımlarla çıkıyoruz. Bu festivalde yıldızları kırmızı halıda izleyeceğiz. Yükselir Group da faaliyet gösterdiği her sektörde kırmızı halıda yürüyecek ve her zaman büyümeye devam edecektir” dedi.
Cannes Film Festivalinde her yıl ortalama 20 film yarışıyor. Bu filmler, jüri başkanı ve jüri üyeleri tarafından ödüllendiriliyor. Cannes Film Festivalinde verilen ödüller;’ Altın Palmiye’, ’Büyük Jüri’, ’En iyi Yönetmen’, ’En iyi Kadın Oyuncu’, ’En iyi Erkek Oyuncu’, ’En İyi Senaryo’, ’En İyi Kısa Film’, ’Altın Kamera’ ve ’Juri Ödülü’ şeklinde sıralanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.