Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canikli’den ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin açıklama

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ, “İKİNCİ ÇEYREKTEKİ 9.9’LUK DARALMA BEKLENEN BİR SONUÇTU. PANDEMİNİN EN KRİTİK SÜRECİNDE ALINAN VE EKONOMİK FAALİYETLERİ KISITLAYAN TEDBİRLERİN DOĞAL YANSIMASI” DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canikli’den ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, “İkinci çeyrekteki 9.9’luk daralma beklenen bir sonuçtu. Pandeminin en kritik sürecinde alınan ve ekonomik faaliyetleri kısıtlayan tedbirlerin doğal yansıması” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Canikli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“İkinci çeyrekteki 9.9’luk daralma beklenen bir sonuçtu. Pandeminin en kritik sürecinde alınan ve ekonomik faaliyetleri kısıtlayan tedbirlerin doğal yansıması. Zaten 2020’nin tamamı için Türkiye ekonomisinin yüzde 3.6 ile yüzde 5 arasında daralma yaşayacağı tahmin ediliyordu.

En ilginç olanı o dönemde tüm Türkiye’de koro halinde sokağa çıkma yasağını ve olağanüstü hal ilan edilmesini savunanların bugün yüzde 9.9’luk daralmayı eleştirmelerini anlamak mümkün değil.

Eğer, pandemi tedbirleri onların istediği gibi uygulanmış olsaydı ekonomideki daralma en az yüzde 50 olurdu.

Hem ekonomik faaliyetler tamamen durdurulmadığı gerekçesiyle pandemiyle etkin mücadele edilmediğini söyleyeceksin, eleştireceksin, hem de 9.9’luk daralma için ekonomi yönetimine saldıracaksın. Ne yaman çelişkidir bu. Edep yahu”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.