Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Eriğinde Verim Yüzde 70 Azaldı

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı beldesinde, can eriklerinin hasadında sona yaklaşıldı. Sezon başında 5-10 lira arasında değişen kilo fiyatı hasadın son günlerinde 5-6 lira civarında seyrediyor. Verimin geçmiş yıllara göre...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Can Eriğinde Verim Yüzde 70 Azaldı
İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı beldesinde, can eriklerinin hasadında sona yaklaşıldı. Sezon başında 5-10 lira arasında değişen kilo fiyatı hasadın son günlerinde 5-6 lira civarında seyrediyor. Verimin geçmiş yıllara göre yüzde 70 azaldığını belirten erik üreticileri, buna rağmen yüksek talep nedeniyle fiyatların üreticiyi memnun ettiğini söyledi.
Uzun süre etkili olan şiddetli soğuklar nedeniyle verimin olumsuz etkilendiği İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı beldesinde, erik üreticisi 20 günden bu yana devam eden hasadı tamamlamaya hazırlanıyor. Verimin geçmiş yıllara göre yüzde 70 azaldığını dile getiren Kaymakçılı erik üreticisi Şerif Uyar, düşük verime rağmen yüksek talep nedeniyle fiyatların üreticiyi memnun ettiğini söyledi.
“SOĞUK VURDU”
İlk günlerde fiyatın 10 liraya kadar yükseldiğini, hasadın hızlanması ile birlikte son fiyatların 4,5-5 lira civarında seyrettiğini söyleyen Uyar, “Can eriğinde bölgedeki ürünün yüzde 85’i toplanıp piyasaya çıktı diyebiliriz. Hasatta son günler yaşanıyor. Rekolte geçmiş yıllara göre oldukça düşük. Bunun sebebi hava koşulları. Bu yıl pek çok üründe yaşanan verim düşüklüğü erikte de yaşandı. Hızlı başlayan sezon hızlı bitiyor. Üreticinin elinde ürün kalması gibi bir durum söz konusu değil. Üreten de tüccar da genel olarak tablodan memnun. Fiyat geçmiş yıllara göre yüksek olduğundan tüketiciye de yüksek fiyatlarla yansıdı. Can eriği sezonu kapatıyor. Bundan sonra bölgede üretilen diğer erik türü olan İtalyan eriğinde sezon açılacak. 25 Haziran’dan itibaren kırmızı erik denen türde hasat yapılacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.