Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakar: BDDK taslağı ile deli dumrul ücretleri yasal hale gelecek

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkan Turhan Çakar, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hazırladığı yönetmelik taslağı ile deli dumrul ücretlerini yasal hale getireceğini söyledi.Turhan Çakar, yaptığı yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkan Turhan Çakar, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hazırladığı yönetmelik taslağı ile deli dumrul ücretlerini yasal hale getireceğini söyledi.
Turhan Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, bankaların deli dumrul ücretlerine karşı hükümeti ve yeni cumhurbaşkanını göreve, tüm tüketicileri bankaların bu vurgun ve soygununa karşı mücadeleye çağırdı.
BDDK’nın hazırladığı “Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı” ile bankaların almış olduğu ücretlerin yasal hale getirileceğini tekrarlayan Çakar, “Bireysel krediler kapsamında tüketicilerin çekmiş olduğu kredilerde dosya masrafı yerine tahsis ücreti alınacaktır. Yönetmelik Taslağının ‘Tüketici ve Konut Finansmanı Kredilerine İlişkin Ücretler’ başlıklı 10.maddesine göre, yüz bin TL konut kredisi çeken bir tüketici 500TL tahsis ücreti ödeyecektir. Yönetmelik Taslağı bu şekilde yürürlüğe girerse dosya masrafı yerine artık bundan sonra tahsis ücreti alınacaktır.” örneğini verdi.
Tüm tüketicilere seslenen Turhan Çakar, şunları söyledi:
“Sevgili tüketiciler, yeter artık, bu vurgun ve soyguna sessiz kalmayınız, sesinizi çıkartınız. Tüm Hükümet üyelerine, milletvekillerine, bakanlara, özellikle de Gümrük ve Ticaret Bakanına telefon ve faks yağdırınız, e-posta çekiniz. Bununla birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonuna mektup yağdırınız. Bankaların faiz dışı gelirlerine karşı olduğunu söyleyen Yeni Cumhurbaşkanına telefon, faks ve mektup gönderiniz. Tüketici Hakları Derneği olarak bankaların yasal hale getirilecek bu vurgun ve soygunlarına ve deli dumrul ücretlerine karşı tüm yasal yolları kullanarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.