Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağla, üreticisini sevindirdi

Akdeniz Bölgesi’nde bahar meyvelerinin ilki olan çağla, 15 TL’lik toptan satış fiyatı ile üreticisini sevindiriyor.Havaların ısınmasıyla baharı erken yaşayan Silifke’de ilk olarak 50 TL’den alıcı bulan badem çağlası, şu günlerde...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çağla, üreticisini sevindirdi

Akdeniz Bölgesi’nde bahar meyvelerinin ilki olan çağla, 15 TL’lik toptan satış fiyatı ile üreticisini sevindiriyor.

Havaların ısınmasıyla baharı erken yaşayan Silifke’de ilk olarak 50 TL’den alıcı bulan badem çağlası, şu günlerde 15 TL’den alıcı buluyor. Tamamen organik olarak özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçlı yetiştirilen badem çağlasının kilosu tezgahlarda ise 50-75 TL’den alıcı buluyor.

Işıklı Çevre Yardımlaşma ve Turizm Derneği Başkanı üretici Zafer Can, çağlayı vatandaşların kilo yerine tadımlık olarak gram ile satın aldıklarını kaydetti. Can, "Tamamen doğal şartlarda üretiliyor. İlaç yok, gübre yok. Tamamen doğal ve organik yetiştiriyoruz. Birkaç yıl öncesine kadar 3 bin ağacımız vardı. Bugün 150 bin ağacımız var. Önümüzdeki yıllarda 500 bine ulaşmak istiyoruz. Şu an 50 ila 80 ton arasında bir üretimimiz var" dedi.

Silifke’nin Işıklı Mahallesi’nde çağla alımı yapan Ali Uysal, “Işıklı ve çevresinden günlük ortalama 2,5 ton badem çağlası satılıyor. Bu da köylüye, üreticiye iyi bir gelir kapısı oluyor. Burada aldığımız çağlaları ise Türkiye’nin birçok şehrine gönderiyoruz. Bizim burada 15 TL’ye aldığımız çağlalar gittiği yerde 100 gramlık kaselerde satışa sunuluyor. Taze olarak badem çağlası satışlarımız ortalama 20 gün daha sürer. Tezgahlardaki fiyatların yüksek olması ise alım satımda aracıların çok fazla olmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.