Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyüme hızı iş dünyasına moral verdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin yılın 3’üncü çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmasının iş dünyasına büyük moral verdiğini söyledi.Türkiye’nin temmuz,...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyüme hızı iş dünyasına moral verdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin yılın 3’üncü çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmasının iş dünyasına büyük moral verdiğini söyledi.

Türkiye’nin temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrek büyüme performansıyla bütün dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiğini ifade eden Başkan Burkay, “3. çeyrekte çift haneli büyüyen tek ülke olduk. Çin ve Hindistan gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip ülkelerin yüzde 7’nin altında kaldığı bir dönemde, Almanya’dan 4, ABD’den de neredeyse 5 kat hızlı büyüdük. Ekonomide seferberlik ruhuyla başladığımız bir yılda devletimizin sunmuş olduğu destekler ve özel sektörümüzün güçlü adımlarıyla elde ettiğimiz bu rakam bizlere büyük moral aşıladı” diye konuştu.

Başkan Burkay, büyümenin yüksek, kapsayıcı ve istihdam oluşturan bir nitelikte gerçekleştiğini söyledi. Sanayinin büyümeye 2,6 puan, ihracatın da 3,5 puan katkı sağladığına işaret eden İbrahim Burkay, şöyle devam etti:

“Özellikle imalat sanayii üretimi ve kapasite kullanımı, yatırım ihtiyacını da hissettiriyor. Bundan sonraki dönemler de bu ihtiyacın büyümeye katkısını ortaya koyacak. Bursa’da adımlarını attığımız ileri teknolojili yatırımlar ve katma değerli üretimin ağırlığının artırılmasına yönelik hamlelerin tüm üretim merkezlerimizde yaygınlaşmasıyla ülkemizin yakaladığı bu performans vasıflı ve sürdürülebilir hale gelecektir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.