Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehirden köylere süt toplama merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir’in Çardak Mahallesi’ne yaptırılan süt toplama merkezi hizmete açıldı.Büyükşehir Belediyesi, Çardak Mahallesi’ne süt toplama merkezi kazandırdı. Çardak, Ebeköy, Kıblepınar ve Alaylı’daki...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehirden köylere süt toplama merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir’in Çardak Mahallesi’ne yaptırılan süt toplama merkezi hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Çardak Mahallesi’ne süt toplama merkezi kazandırdı. Çardak, Ebeköy, Kıblepınar ve Alaylı’daki süt toplama merkezleri için 450 bin TL harcanırken, 13 aynı merkeze verilen ilave süt soğutma tankları ile birlikte sadece bu alandaki yatırım 1,5 milyon TL’yi aştı.

Yenişehir’in Çardak Mahallesi’ne kazandırılan süt toplama merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Altepe, bu dönemin hizmet dönemi olduğunu hatırlatarak, yıllardır konuşulan hizmetlerin bu dönem bir bir hayata geçirildiğini vurguladı. Yenişehir ilçesinde de her alanda ihtiyaç duyulan hizmetlerin artık sırasıyla yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Yenişehir’de bu dönem farklı bir dönem. Artık her türlü hizmet sürdürülüyor. Her alanda Büyükşehir var. Yaptığımız yol yatırımları 60 milyonu geçti. Yine altyapı yatırımları 100 milyonu buldu. Altyapı hizmetleri, yapımı süren ve planlananlarla birlikte 132 milyonu geçiyor. İlçeye yaptığımız ve sürmekte olan hizmetlerin tümü 242 milyon TL’yi buluyor. Bunlar çok büyük rakamlar. Baba Sultan Parkı’nda çalışma başladı. Sinan Paşa Külliyesi’nde, çarşılarda restorasyon sürüyor. Kapalı Pazar yeri inşaatı başladı” dedi.

İlçe merkezinin yanında kırsal bölgelerde de kalkınmanın sağlanması için sulama göletlerinden ürün toplama merkezlerine kadar her alanda çalıştıklarını dile getiren Recep Altepe, “Bu hizmetleri yapıyoruz, yeter ki insanımız kazansın, köylerden göç olmasın. Çiftçimizi, hayvan yetiştiricimizi nasıl mutlu ederiz, onu düşünüyoruz. Bunlara kafa yoruyoruz. Ürünlere dünya pazarlarında nasıl yer buluruz? Avrupa hallerine ürünleri nasıl ulaştırırız? Onlar bizden nasıl ürün istiyor? Tarım şirketimiz her alanda çalışıyor. Ürünler tarlada kalmasın istiyoruz. Körfez ülkeleriyle görüşüyoruz. Bursa kırsal kalkınmada örnek olsun, kırsalda yaşam kalitesi artsın diye bu yatırımları yapıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız süt toplama merkezimizin de bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de konuşmasında süt toplama merkezleri ve süt soğutma tanklarıyla ilçedeki süt üreticilerinin önemli bir eksiğinin kapatıldığını belirtti. Çelik, ilçeye kazandırdıkları hizmetler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.