Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyüközer: "Bütün Müslümanlara Çağrımızdır"

GİMDES Başkanı Büyüközer, Helal sertifikalı olmayan ürünleri almayarak boykot etmenin ve bu konuda titiz olmanın Müslüman kimliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.Gıdalardaki katkı maddelerine ve katkı maddelerinin insan sağlığındaki...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GİMDES Başkanı Büyüközer, Helal sertifikalı olmayan ürünleri almayarak boykot etmenin ve bu konuda titiz olmanın Müslüman kimliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
Gıdalardaki katkı maddelerine ve katkı maddelerinin insan sağlığındaki kötü etkilerine yönelik araştırmalar yapan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer önemli açıklamalarda bulundu. Helal sertifikalı olmayan ürünleri almayarak boykot etmek, bu konuda titiz olmak Müslüman kimliğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen GİMDES Başkanı Büyüközer: “Dünyanın birçok yerinde dini için mücadele eden, gerektiğinde canını veren Müslümanlar var. Onlar canlarından vazgeçerken biz daha aldığımız ürünlerden vazgeçemiyorsak bu bizim imanımızın eksikliğini gösterir. “Bir benimle ne olur?” düşüncesi de çok yanlış. Müslüman böyle düşünmemeli. Boykotun kafirlere ve bizim inançlarımıza saygı göstermeyenlere karşı büyük bir darbe oluşturacağını unutmayalım. Müslüman bilmelidir ki bir benimle çok şey olur. Ben değiştiğimde dünya da değişecek. Boykot aynı zamanda safını belli etmektir. Ben kafirlerden ve inançlarımıza saygı göstermeyenlerden taraf olursam bunun hesabını nasıl veririm? Sebepler dairesinde üzerine düşeni yapan kişiler olmamız gerekiyor” dedi.
Tıkalı gözüken yolu ilk açan kişiler olmanın ne kadar sevaplı bir iş olduğunu tahmin edilebileceğini belirten Büyüközer, “Bu logo ürünlerde kullanılmaya başlandığında, o logolu ürünleri almaya başlayan kişilerin edeceği duaları düşünün... ’Bu işte emeği geçenlere rahmet’ dediklerini hayalinizde canlandırın. Manevi kazançlarımız için bunu yapmamız gerekmez mi? Lütfen çekingenliği bırakıp isteklerimizi açıkça belirtelim. Mesela firmadan alışveriş yaparken memnuniyetinizi belirttikten sonra, ürünlerinde Helal logosunu kullanmalarını isteyin. İnsanımızda bu gelişmeye destek olacak yeterli potansiyel var. Buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Büyüközer; “Müslümanları inim inim inleten kişilerin sayıları, Müslümanların binde biri bile değil. Fakat onlar davalarına inanıyor, güveniyor ve destekliyorlar. Susup ’banane’ ’neme lazım’ diyenlerden olursanız, zalimin zulmünü evinizin içinde bulursunuz, haberiniz olsun. Kampanyayı destekleyip desteklememe kararınızı vicdanınızla ve yüksek iradenizle vereceğiniz kanaatindeyim. Son olarak şunu da söylemekte fayda buluyorum: Helal ve haram gıda ile alakalı Peygamber Efendimiz’in hadis-i şeriflerinden bir tanesini burada zikredelim. Allah Resulünden rivayet edilen hadis-i şerifte bu hususa şu ifadelerle dikkat çekilmiştir:
’Kim haram bir lokma yerse, onun kırk gece namazı ve kırk sabah da duası kabul edilmez. Haramın besleyip büyüttüğü her et parçası için en layık olan yer cehennemdir. İyi bilinmelidir ki haramdan bir lokma bile eti besleyip büyütür’. Hazreti Ömer de bu hususun önemini şöyle ifade etmiştir: ’Bir kimsenin sadece kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız; konuştuğunda doğru söylüyor mu, kendisine bir şey emanet edildiği zaman emanete riayet ediyor mu, dünya ile meşgul olurken helal-haram gözetiyor mu, ona bakınız.
Allah hepimize kafirlere ve inançlarımıza saygı göstermeyenlere karşı şiddetli, Müslümanlara karşı merhametli olmayı nasib buyursun. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.