Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükelçi Bruzga’dan Ekonomik İşbirliği Çağrısı…

MÜSİAD Bursa Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Litvanya İş Fırsatları’ konulu bilgilendirme toplantısı, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükelçi Bruzga’dan Ekonomik İşbirliği Çağrısı…

Toplantının açılışında konuşan ve konuk büyükelçilerin katılımıyla yaptıkları toplantılarda üyelerin büyük fayda sağladığını belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Litvanya’da 50 kadar Türk firması faaliyet göstermektedir. Bursa’dan Litvanya’ya 208 firmamız tarafından yıllık 11 milyon dolarlık ihracat yapılmaktadır. Genel Merkezimiz organizasyonuyla Türkiye ile Litvanya’da faaliyet gösteren firmalar arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ikili iş görüşmeleri de gerçekleştiriliyor” dedi.

Toplantıyı düzenleyen MÜSİAD Bursa Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu’nun Başkanı Murat Bayizit de, ticari ilişki içinde oldukları ülkelerin büyükelçilerini MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleriyle buluşturmaya önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini söyledi.

Litvanya’nın Ticaret Müsteşarı Vaida Stankevıcıene ile Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga ‘Litvanya İş Fırsatları’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye ile Litvanya arasında var olan yakın dostluk ilişkilerini ekonomik anlamda daha da kuvvetlendirmek istediklerini belirten Konuk Büyükelçi Bruzga da şunları söyledi: “Baltık bölgesinde 3 milyon nüfusa sahip, Avrupa Birliği, NATO ve OECD ülkesi durumundaki Litvanya ile Türkiye arasında var olan siyasi ilişkileri ekonomik anlamda daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. Litvanya’ya en fazla yatırım yapan ülkelerin başında ABD gelmektedir ve ABD’yi İngiltere Danimarka, İsveç, Norveç ve Almanya takip etmektedir. En fazla ihracat yapılan ülkeler ise Polonya, Almanya, ABD, Letonya ve İsveç şeklinde sıralanıyor. Litvanya gelecekte bilişim, biyoteknoloji ve yüksek teknoloji alanında büyümeyi hedefleniyor. Ulaşım ve inşaat alanında Türkiye ile Litvanya arasında önemli ticari işbirliği bulunuyor. Bilhassa inşaat sektörü açısında Litvanya Türk girişimcilere önemli fırsatlar sunabilir.”

Litvanya’da yetişkin işgücü, dünya standartlarında üretim imkanları ve inovasyon çalışmaları yapabilme olanakları bulunduğunu sözlerine ekleyen Konuk Büyükelçi Bruzga, Litvanya ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği yapılacak bir başla alanın da turizm olduğunu söyledi.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, sözlerinin sonunda, “2018 yılı itibariyle Türkiye ile Litvanya arasında 400 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunmaktadır. Bunu arttırmak için biz üzerimize düşecek çalışmaları yapmaya hazırız. Litvanyalı ve Türk işadamlarının, bilhassa Bursalı girişimcilerin güçlü yönlerini birleştirerek dış ticaret hacmini arttıracaklarına inanıyorum” dedi.

Soru cevap ile devam eden toplantının sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay tarafından ziyaretinin anısına Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga’a teşekkür plaketi verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.