Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükekşi, Türk EXİMBANK İle Faktoring Şirketleri Anlaşmasını Değerlendirdi

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Eximbank ve Faktoring şirketlerinin anlaşmasının ihracatçıyı sevindirdiğini belirtti.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Eximbank ile Faktoring şirketleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Eximbank ve Faktoring şirketlerinin anlaşmasının ihracatçıyı sevindirdiğini belirtti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Eximbank ile Faktoring şirketleri arasında imzalanan anlaşmayı değerlendirdi. Büyükekşi yeni anlaşmayla ihracat kredi sigortası poliçelerine, faktoring şirketlerinin de dahil edilmesinin ihracatçıyı memnun ettiğini vurguladı. Büyükekşi, ihracatçıların finansman alternatiflerinin çeşitlenmesinin büyük bir zenginlik kaynağı olduğunu söyleyerek "İhracatçılarımızın kolay ve ucuz finansmana ulaşmalarının yolunun finans kuruluşları arasındaki işbirliğine dayalı rekabetin artmasıyla sağlanabileceğini düşünüyoruz. Bu sayede, ihracatçılarımız için daha elverişli bir finansal ortam oluşacağına inanıyoruz” dedi.
"İHRACATÇININ REKABET GÜCÜ ARTACAK"
Son yıllarda küresel rekabetin her zamankinden daha sert olduğuna dikkat çeken Büyükekşi, "Bu yüzden, ihracatçılarımızın rekabet gücünü artıracak finansman desteklerine ve finansal enstrümanlara her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Zira, ülkemiz ihracatının büyük bir kısmını gerçekleştiren KOBİ’ler, günümüzde işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. KOBİ’lere sağlanan finansman tutarının toplam krediler içerisindeki payının yüzde 26 seviyesinde olduğu dikkate alındığında, kısıtlı bulunan teminat imkânlarının en temel sorunların başında geldiği görülüyor. Dolayısıyla, ihracatçı KOBİ’lere yönelik istikrarlı bir finansal desteğin devreye girmesi, uzun vadeli finansman yöntemlerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.
"İHRACAT ALACAKLARI YURT DIŞINDAN KESİNTİSİZ GELECEK"
Yapılan anlaşma ile ihracat alacaklarının ülkemize kesintisiz ve zamanında getirilmesinin de sağlanacağına dikkat çeken TİM Başkanı Büyükekşi, “Anlaşma kapsamında 85 ülkeyi kapsayan Uluslararası Faktoring Zinciri kanalıyla alınan garanti hizmetlerine, 238 ülkeyi kapsayan Eximbank sigortası eklenmiş oldu. Ayrıca uluslararası ticarette gittikçe uzayan vadeler; mevcut sistemde 180 güne kadar alınabilirken, Eximbank sigortasıyla 360 güne kadar alınabilecek. Ayrıca faktoring, ihracatçılara hem kredi hem tahsilat hizmeti verebilen tek finansal ürün konumuna gelecek. Aynı zamanda, ihracat alacaklarının ülkemize kesintisiz ve zamanında getirilmesi sağlanmış olacak. Dolayısıyla, TİM olarak bu anlaşmayı sürdürülebilir ve kalıcı ihracat artışı hedefimiz için büyük bir adım olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.