Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükekşi: “Daha fazla üretim ve ihracat gerçekleştirmeliyiz”

TİM, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu ile 60 ihracatçı birlik başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİM, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu ile 60 ihracatçı birlik başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret etti. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından birliktelik mesajı vermek istediklerini dile getiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ülkemizde normalleşme süreci başlıyor. Bundan sonra bize düşen, dünyayı karış karış dolaşıp ülkemizin potansiyelini dünyaya anlatmak ve ticari bağlar kurmak. Artık eskisinden çok daha büyük işler yapmak zorundayız. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla ihracat gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.
"Üretimde ve ihracatta aksama yaşanmadı"
Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 15 Temmuz sonrasında Panama ve Guatemala’ya planlanan ticaret heyetinin bu ülkelere gittiğini hatırlatarak “Terörist girişimin ardından ihracatçılarımız yurtdışındaki alıcılarına üretimin ve ekonomik faaliyetlerin aynı seyirde sürdüğünü ifade eden mektuplar gönderdi. Ayrıca Türkiye’deki tüm yabancı misyon şeflerine ve yurtdışındaki muhatap STK’lara Türkiye’deki demokrasi hareketini anlatan mektuplar gönderdik. Şunu gururla söyleyebiliriz ki; yaşadığımız bu hain girişim sonrasında, gerek üretimimizde, gerekse de ihracatımızda herhangi bir aksama meydana gelmedi” dedi.
Ekonomi Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonrasında bundan sonraki süreçte tek vücut olarak neler yapılabileceğini ele aldıklarını da kaydeden Büyükekşi, “Bizler de ihracatçılar olarak, 2023 hedeflerimizi gerçekleştirebilmek adına çok daha fazla azim ve gayret gösteriyoruz. Bu zorlu süreç sonrasında sizin desteğiniz ve öncülüğünüzde Türkiye şahlanışına devam edecektir. Bundan hiçbir kuşkumuz yoktur” diye konuştu.
"Reform paketleri hızla hayata geçirilmeli"
TİM heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım’ı da ziyaret etti. 15 Temmuz sonrasında milletin sağladığı birlik ve beraberlik ile ekonominin çok daha güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğine değinen Büyükekşi, “Hain girişimden sonraki hafta ihracatımız, bir önceki haftaya göre yüzde 16 artış gösterdi. İhracatımızda olduğu gibi ekonomimizin diğer alanlarında da herhangi bir bozulma yaşamadık. Bunda, hükümetimizin ve Merkez Bankamızın almış olduğu önlemlerin ve açıklanan reform paketlerinin büyük etkisi var” şeklinde konuştu.
Son Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında TİM’in de önerdiği birçok kararın alınmasını değerlendiren Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti: “TİM’in önerileri arasında yer alan damga vergisinde maliyetlerin düşürülmesi, uluslararası şirketlerin bölge merkezlerini Türkiye’ye getirmeleri için vergi istisnaları getirilmesi, nitelikli yabancı personelin çalıştırılması gibi düzenlemelerin getirilmesini çok önemsiyoruz. Ayrıca, müjdesi verilen yeni teşvik sisteminin de ülkemizde yatırımları ve ihracatı artıracağını, büyümeyi yukarılara taşıyacağını öngörüyoruz. İhracatçılarımıza yeşil pasaport verilmesi yönündeki talebimizin de dün itibariyle yerine gelmiş olması, ihracatçılarımızın önünü daha da açacaktır. İlerleyen dönemde, planlanan eylem planlarının ve reform paketlerinin de hızla hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Bu sayede, ülkemizde hem yatırımların, hem de ihracatımızın hedeflediğimiz noktalara ulaşabileceğini öngörüyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.