Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Lezzeti Brezilya’yı Büyüledi

Bursa'nın Ünü Dünyayı Saran Meşhur Kestane Şekeri Brezilyalılarından Yoğun İlgi Görüyor. Kardelen, Cardelion Ve Yaylacık Markalarıyla Kestane Şekeri Üreten İlka Şekerleme, Birçok Ülkeye Yaptığı İhracat Zincirine Brezilya'yı Da Ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Lezzeti Brezilya’yı Büyüledi
Bursa’nın ünü dünyayı saran meşhur kestane şekeri Brezilyalılarından yoğun ilgi görüyor. Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, birçok ülkeye yaptığı ihracat zincirine Brezilya’yı da ekledi.
Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, Brezilya’ya kestane şekeri ihracatına başladı. Mayıs ayı başında düzenlenen Brezilya Gıda Fuarı’na (Apas Feira 2016) Cardelion markasıyla katılan İlka Şekerleme, fuar dönüşünde ilk siparişi aldı.
İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir, Avrupa ve Ortadoğu’dan sonra Güney Amerika ülkesi olan Brezilya’ya ilk ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Brezilya’da Mayıs ayı başında katıldıkları gıda fuarında verimli görüşmeler yaptıklarını söyleyen Özdemir, “Fuar süresince yaklaşık 10 bin kişiye kestane şekerini tattırdık. Ürünlerimiz bu ülkede çok beğenildi. Fuarda yaptığımız görüşmeler olumlu geçti ve ilk parti sipariş geldi” dedi.
Deniz Utku Özdemir, dünya genelinde Fransızların ürettiği kestane şekerlerinin pazara hâkim olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada gıdayla ilgili yurt dışı fuarlara katılarak, Bursa Kestane Şekerini tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Fransız ürünlerinin aksine bizim ürünlerimizde şeker oranının düşük olması, kestane tadının öne çıkması olumlu bulunuyor” dedi.
İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün de Brezilya’ya ilk ihracatı yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. Akgün, fuarların tanıtım için önemli fırsat kapıları olduğunu da belirterek, “Biz katıldığımız fuarlarda kestane şekerinin yanı sıra Bursa’yı da tanıtıyoruz. Standımız gelen ziyaretçilere kestane şekerinin yanı sıra Bursa’nın tarihi turistik yerlerini gösteren İngilizce hazırlanmış Bursa Şehir haritaları dağıtıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.