Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın İhtisas Fuarları Yoluna devam Ediyor

Network Fuarcılık tarafından organize edilen 4. Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı (BURSAF), Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın İhtisas Fuarları Yoluna devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Bursa Ayakkabıcılar ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, BTSO Deri ve Ayakkabı Ürünleri Komitesi ve KOSGEB destekleriyle düzenlenen fuarın açılışın törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Ayakkabı ve Deri Sektörü Meclis Üyesi Altuğ Gencer, Bursa Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, siyasi parti yetkilileri ve ayakkabı sektörü temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, “Hedefimiz öncelikle ayakkabı ve deri sektörünün ülkemizde ve Bursa’da gelişimini sağlamak. Burada stant açan firmaların ticaretini ve pazarlamasını geliştirmek, sektör temsilcilerinin bir arada olmasını sağlamak, ticari ve profesyonel bir fuar gerçekleştirmektir. Fuarımız, perakende satışa kapalıdır. Firmalarımız daha etkin ve daha ciddi alıcıları görmek istiyorlar ve biz de tamamen ihtisas ağırlıklı fuarlar yapmaya özen gösteriyoruz. Bu fuarın daha profesyonel ve uluslararası olması için sadece ticaretin ve sektör profesyonellerinin olduğu bir fuar olması gerektiğini düşünüyoruz. Şu an da 46 firma stant açtı. Bir önceki yıl bu sayı 28’di. Ciddi bir artış var. Bursa, İstanbul, Konya, Balıkesir, Kahramanmaraş, Denizli ve Sakarya’dan stant açan firmalar var. Ayrıca Rusya’dan 2, Dağıstan’dan 1,  Azerbaycan’dan 5, Kazakistan’dan 2, Türkmenistan'dan 1 ve Filistin’den 1 olmak üzere 11 tane de yurt dışından alıcı getirdik fuarımıza. Yurt içiyle birlikte 500 civarı sektör profesyonelinin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“Ayakkabıcılık sektörü her şeye rağmen iyi gidiyor”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Ayakkabı ve Deri Sektörü Meclis Üyesi Altuğ Gencer de, “2018 yılında ayakkabı sektörü, 888 milyon dolar ihracatla yılı rekorla kapattı. Bunun karşılığı da yaklaşık 300 milyon çift ayakkabıdır. 2019 yılının da sonuna geliyoruz. Muhtemelen yılı yine yeni bir rekorla kapatacağız. 1 milyar dolar rakamını geçmeyi bekliyoruz. Bunun karşılığı da 330 milyon çift ayakkabı ihracatı demek oluyor. Ayakkabıcılık sektörü her şeye rağmen iyi gidiyor. Bu tip fuarların da sektöre ciddi katkılar sağladığını düşünüyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Üretmek ve satmak zorundayız”

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak ise şunları söyledi: “Dünyada gıda ile giysi ne olursa olsun hiçbir zaman ölmez, her zaman devam edecek sektörlerdir. Bu sektörlerde de ülkemiz gerçekten iyi durumda. Ayakkabıcılık çok önemli bir meslek. Bu önemli mesleğe ve temsilcilerine sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Türkiye’nin önünde bir tek konu var. Üreteceğiz ve satacağız. Başka çıkış yolumuz yok. Ümitsiz olmayalım. Esnaf ve sanatkarlar bir tabandır. Bu bakımdan her zaman temasta olunmamız gerekiyor, elimizden tutulması gerekiyor. Zaman zaman işler yolunda gitmeyebilir ama ben geleceğimizin parlak olduğunu düşünüyorum.”

“2019’u 1 milyar dolar ihracatla kapatabiliriz”

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan ise şunları söyledi: “Fuarlara çok önem veriyoruz. Türkiye’de 12 adet ayakkabı fuarı yapılıyor. Bunların 4’ü İstanbul’da olmak üzere Bursa’da, Manisa’da, İzmir’de ve Gaziantep’te yapılıyor. Biz üretici olarak, birilerine bağımlı olarak yaşamamalıyız. Biliyorsunuz son 1,5 yıldır konkordato ilan eden 16 ayakkabı firması oldu. Bu sektörün yüzde 10’una tekabül ediyor. Sektörün yüzde 90’ı dimdik ayakta ve işleri gayet güzel gidiyor. İşte burada üretici ve esnaflarımızı yurt içi ve yurt dışı fuarlara yönlendirmeliyiz, pazarlarını geliştirmelerine yardımcı olmalıyız. 2019 yılında sektörümüzün sıkıntıları oldu evet ama 2020 başı itibariyle önümüzün açılacağını düşünüyoruz. İhracatta iyi gidiyoruz. Ekim ayı sonu itibariyle 816 milyon dolardayız. İnşallah yıl bitiminde de 1 milyar dolar rakamını bulacağımıza inanıyorum. Biz birbirimize kenetlenirsek çok daha fazlasını yapabiliriz.”

“Fuarcılık alanında tüm sektörleri ve iş adamlarımızı desteklemeye devam edeceğiz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin de şunları söyledi: “Fuarlar şehrimizin tanıtımı ve ekonomisine büyük katkılar sağlayan organizasyonlardır. Belediye olarak bizlerin de en önemsediği işlerin başında geliyor fuarlar. Fuarcılık alanında tüm sektörleri ve iş adamlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Üreticisinden toptancısına kadar sektörü bir arada tutan, yeni ürünlerin tanıtılmasına vesile olan, ihracatın artıp sektörün ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan böyle fuarların yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından, ayakkabı ve deri sektöründeki trendlerin yer aldığı, firmaların yeni koleksiyonlarını tanıttıkları fuarın açılış kurdelesi, hep birlikte kesildi. Protokol üyeleri daha sonra stantlar gezildi. Fuar, 7 Aralık’ta sona erecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.