Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa yatırımcıya güven veriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Büyük Birmingham Ticaret Odaları Başkanı Paul Kehoe, Bursa’nın üretim tecrübesi ile yatırımcısına güven veren bir şehir olduğunu söyledi.Ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa yatırımcıya güven veriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Büyük Birmingham Ticaret Odaları Başkanı Paul Kehoe, Bursa’nın üretim tecrübesi ile yatırımcısına güven veren bir şehir olduğunu söyledi.

Ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Birmingham iş dünyasını ağırladı. Cüneyt Şener, İngiliz iş dünyası temsilcilerine Bursa ekonomisi ve BTSO’nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şener, Bursa’nın 13 milyar dolarlık ihracat potansiyeli, 180’den fazla ülkeye yaptığı dış satımı ve katma değerli üretimiyle Türkiye ekonomisine yön veren bir şehir olduğunu söyledi. Bursa’nın otomotiv, tekstil, makine, kimya ve gıda başta olmak üzere farklı sektörlerin faaliyet gösterdiği bir şehir olduğunu kaydeden Cüneyt Şener, “121 ülkeden fazla ihracat yapan kentimiz, ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına büyük güç katıyor” dedi.

Cüneyt Şener, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaretin her geçen gün arttığını vurguladı. İngiltere’nin Türkiye için önemli ekonomi partnerlerinden birisi olduğunu söyleyen Şener, Bursa ve İngiltere arasındaki ihracatın 460 milyon dolar olduğuna dikkati çekti. 550’ye yakın Bursalı firmanın İngiltere ile ticaret yaptığını kaydeden Şener, “Şu an Bursa’da İngiltere sermayeli 13 firma yer almaktadır. Bursa iş dünyası olarak Birmingham ve Bursa arasında yeni ticari köprüler kurmalıyız. 30 Kasım ve 3 Aralık tarihlerinde Bursa’da Endüstri Zirvesi’ni gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Bu fuarda dünyanın dört bir yanından önemli yabancı alım heyetlerini ağırlayacağız. Birmingham iş dünyası temsilcilerimizi de fuarımızda ağırlamak istiyoruz” dedi.

Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Büyük Birmingham Ticaret Odaları Başkanı Paul Kehoe, Türkiye’nin bu başarısının arkasında Bursa’nın olduğunu bizzat gördüklerini kaydetti. Bursa’nın otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinde büyük bir güce sahip olduğunun altını çizen Kehoe, şöyle konuştu:

“Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile geçen ocak ayında önemli bir iş birliği protokolü imzalanmıştı. Bu münasebetleri daha da güçlendirmek istiyoruz. Bursa’da güzel intibalar elde ettik. Bursa’nın sanayi ve ticarette bu kadar büyük bir hacme sahip olduğunu bilmiyordum. Bursa’dan etkilendiğimi söyleyebilirim. Bursa iş dünyasını performansından dolayı tebrik ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.