Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa ve Eskişehir Güçlerini Birleştirdi

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Eskişehir Sanayi Odası stratejik işbirliği protokolüne imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa ve Eskişehir Güçlerini Birleştirdi

BTSO, Oda Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan BTSO Başkanı Burkay, Türkiye’nin zenginlik merkezi olan Marmara Havzası’nda İstanbul Sanayi Odası ile başlattıkları stratejik işbirliklerine ESO ile birlikte yeni bir boyut kazandırmak için bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Burkay, bor madeninin ekonomiye kazandırılmasından ‘Tasarım ve İnovasyon Baharı’ etkinliklerine kadar birçok önemli projede işbirliği yaptıkları Eskişehir ile uzay havacılık, savunma ve raylı sistemler gibi stratejik alanlarda da yeni bir ortaklık anlaşmasına imza attıklarını kaydetti.

YÜKSEK TEKNOLOJİ GRUBU İLE AKSİYON PLANI BELİRLENECEK

Protokolle birlikte oluşacak yüksek teknoloji çalışma grubu ile ortak aksiyon planlarını belirleyeceklerini kaydeden İbrahim Burkay, “ESO Başkanımız Celalettin Kesikbaş’ın seçim döneminde de zikrettiği bir işbirliği modeliyle Bursamızı ve Eskişehirimizi ülke hedeflerimize yön veren güçlü kuruluşlarımızın kümelendiği bir birliktelikle geleceğe taşıyacağız. İşbirliği protokolümüz kapsamında ayrıca mesleki yeterlilik ve belgelendirme konusunda MESYEB ile elde ettiğimiz tecrübelerden Eskişehir gibi yüksek potansiyele sahip bir şehrimizin de faydalanmasını amaçlıyoruz. İşbirliği protokolünün Eskişehir ve Bursamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İŞBİRLİĞİMİZ BÖLGEYE GÜÇ KATACAK

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, BTSO ve ESO arasındaki işbirliği protokülünün iki bölgeye de güç katacağını ifade ederek, “Bizler aynı bölgenin iş insanlarıyız. BTSO’nun üyelerine yönelik model çalışmaları var. Bu projelerden bizler de faydalanmak istiyoruz. Stratejik işbirliğimiz bu protokolle birlikte çok daha hızlı şekilde ilerleyecektir. Eskişehir ve Bursa’nın yakın zamanda birlikte çok güzel projelere imza atacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve ESO Meclis Başkanı Süha Özbay işbirliği protokolüne imza attı. Toplantıya, BTSO ve ESO Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.