Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa tarımı şaha kalkacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın tarım şehri kimliğini ön plana çıkaracaklarını söyledi.Başkan Alinur Aktaş, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan ile Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa tarımı şaha kalkacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın tarım şehri kimliğini ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Başkan Alinur Aktaş, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan ile Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’yı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Aktaş, ziraî faaliyetlerin güçlendirilmesi ve vatandaşların ihtiyacını karşılayacak çözümler geliştirilmesi için istişarede bulunduklarını belirtti. Bursa’nın tarım potansiyelinin önemine işaret eden Aktaş, “Bursa, sanayi şehri olduğu kadar aslında bir tarım şehri. Bu özelliğini daha fazla ön plana çıkarabilmek, günün şartlarına uygun hale getirmek için belediye olarak biz de çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, “Ziraî girdileri, tarımla alakalı verimliliği, ihracatı arttırmayı hedefliyoruz. Kırsaldan şehre yaşanan aşırı göçlerle beraber, belirli sosyal yaralar ve sıkıntılar ortaya çıktı. ‘Taş yerinde ağırdır’ misali bizim kırsalı güçlendirmemiz gerekiyor. Komplekslerimiz yok, herkesle iş birliği içerisinde çalışabiliriz. Mesele, Bursa insanı kazansın. Bursa’ya faydamız dokunsun. Samimi olarak söylüyorum. Hiç kimse vazgeçilmez değildir” açıklamasını yaptı.

Aktaş, “Şu gerçeği bir kez daha anladık, evet Bursa’nın aslında çok fazla tarım toprağı yok. Türkiye ortalamasına baktığınızda verimli de çalışıyoruz, ama Avrupa standartlarıyla baktığımız zaman da verimliliğimiz düşük” diyerek yapılacak çalışmalarda, üreticinin önünü açacak donelerin ortaya konması gerektiğini vurguladı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan da Başkan Aktaş’ın yeni ve farklı bakış açılarıyla yorumlar yaptığını söyleyerek, “Birlikte Bursa’ya hizmete devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha sonra da Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’yı ziyaret etti. Borsa ile gerçekleştirilebilecek proje ve çalışmaların görüşüldüğünü belirten Başkan Aktaş, ortak akılla Bursa için üretmeye ve çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Bursa tarım ve hayvancılığını, özellikle et işlemeyi yakında ilgilendiren bazı dönüşüm projeleriyle alakalı istişare yaptık. Belediye olarak daha önce Badırga bölgesinde 300 dönümlük bir arazi plan revizyonu ile bir et kompleksi yapılmasıyla alakalı bir dönüşüm sağlanmıştı. Tarım Bakanlığı ayağıyla ilgili yapılacak görüşmeler var. Borsamızın, Doğanbey civarında yerleri var. Bunların da arsa olarak değerlendirilmesi konularını değerlendirdik” dedi.

Aktaş, hem Bursa’nın faydasına yönelik hem de sektör temsilcilerinin daha kazançlı hale gelebilmesi adına karşılıklı iki kurum arasında diyaloğun önemine vurgu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.