Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa siyah inciri Uzakdoğu pazarında

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım A.Ş.’nin geçen yıl ihracatına başladığı siyah incir, Avrupa’nın ardından Uzakdoğu pazarında da alıcı buldu.İhracata başladığı ilk yıl 22 ton olan siyah incir ihracatını bu...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa siyah inciri Uzakdoğu pazarında

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım A.Ş.’nin geçen yıl ihracatına başladığı siyah incir, Avrupa’nın ardından Uzakdoğu pazarında da alıcı buldu.

İhracata başladığı ilk yıl 22 ton olan siyah incir ihracatını bu yıl 200 tona çıkaran Tarım A.Ş., Tayland ve Hong Kong’a yapılan deneme ihracatlarıyla Uzakdoğu pazarına da girmeyi başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Black Bursa’ markası ile Avrupa’dan sonra Uzakdoğu pazarında da alıcı bulan Tarım A.Ş. sayesinde Bursa siyah incirinin değerinin daha da arttığını, sonuçta kazananın üreticiler olduğunu söyledi.

Geçen sene Hollanda ve Almanya’ya 22 ton siyah incir ihracatı gerçekleştiren Tarım A.Ş, bu yıl ise ihracatı yaklaşık 10 kat artırarak 200 tona çıkardı. Danimarka, Finlandiya, Belçika, İngiltere, Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarında boy gösteren Tarım A.Ş., şimdi de rotayı Uzakdoğu pazarına çevirdi. Uzakdoğu ülkelerinde düzenlenen tarım fuarlarına katılıp, Bursa siyah incirinin tanıtımını yapan Tarım A.Ş., uçak kargo ile Hong Kong ve Tayland’a deneme ihracatı gerçekleştirdi. Bursa siyah inciri ‘Black Bursa’ markası ile Uzakdoğu ülkelerinin pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsal kalkınma yatırımlarında temel hedeflerinin üretecinin daha çok kazanıp, refah seviyesinin yükselmesi olduğunu hatırlatarak, Tarım A.Ş. tarafından yapılan ihracatla bu amaca emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Özellikle incir ihracatında İncir Üreticileri Birliği ile ortak hareket ederek incir üreticilerinin daha organize bir yapıya dönüştürerek Avrupa’da olduğu gibi üretici birliklerini de pazarlama süreçlerinde daha aktif olmasını sağladıklarını dile getiren Başkan Altepe, ihracat sayesinde ürünün iç piyasa değerinin de yükseldiğini vurguladı. Bu yıl da siyah incirin ortalama değerinin 6 liranın üstünde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Ekiplerimiz farklı coğrafyalardaki fuarlara katılarak, Bursa’da yetiştirilen ürünlerin tanıtımını yapıyor. Bu sayede Avrupa’nın ardından Uzakdoğu pazarına da girdik, Hong Kong ve Tayland’a deneme ihracatlarını gerçekleştirdik. Diğer Uzakdoğu ülkeler ve deniz aşırı ülkelere de ihracat gerçekleştirmek için pazar arayışlarımız sürüyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.