Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa sanayiine yön verecek kitaplar

Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen Bursa’da Sanayinin Yönü ve Etkileşimleri Forumu’nun bildirileri, Nilüfer Belediyesi tarafından iki kitap halinde Bursa belleğine kazandırıldı.Bursa’da...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen Bursa’da Sanayinin Yönü ve Etkileşimleri Forumu’nun bildirileri, Nilüfer Belediyesi tarafından iki kitap halinde Bursa belleğine kazandırıldı.
Bursa’da Sanayinin Yönü ve Etkileşimleri ile Bursa’da Ar-Ge ve Üniversite - Sanayi İşbirliği Araştırması adı altında Nilüfer Belediyesi tarafından yayınlanan kitaplar, Nezaket Özdemir, Prof. Dr. Veysel Bozkurt ve Prof. Dr. Serpil Aytaç’ın imzasını taşıyor. Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi ve belediyenin katkılarıyla yayınlanan kitapların tanıtım toplantısı Bursa Akademik Odalar Birliği Fuaye Alanı’nda yapıldı. Kitapların Bursa belleğine önemli katkısı olacağının altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mümin Ceyhan ve bildirileriyle destek veren araştırmacılara teşekkür ederek, “Bursa sanayi bölgesi diyoruz. 70’lerde başlayan bir süreci var, ama sürdürülebilir bir sanayi sistemi yok. Sürdürülebilir sanayi konusunda Ar-Ge olması gerekiyor. Bu işin yolu bu. Ar-Ge çalışmaları yakın zamanda başladı. Bu konuda üniversite ve sanayi iş birliği ne yoğunlukta onu da ölçmek lazım. Bu yapılan forumun sonuçlarının sürdürülebilir sanayi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Kitapların Bursa sanayisini ve sanayicilerini yakından ilgilendirdiğini kaydeden Mustafa Bozbey, tanıtım toplantısında sanayicilerin olmamasına sitem etti. Nilüfer’in sanayi bölgesi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa’daki sanayiden en fazla etkilenen Nilüfer’dir. Bilhassa sanayinin bitişiğinde olan mahallelerimizdir. 23 Nisan, Altınşehir, Ataevler, Fethiye, Özlüce ve 29 Ekim mahalleleri hakikatten çok fazla etkilenen yerler. Nilüfer Belediyesi olarak bir çok kez gündeme getirmemize rağmen hala bazı fabrikaların, bazı işletmelerin, sanayi bölgelerinin bilmesine rağmen, hatta Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün bilmesine rağmen, hatta Büyükşehir Çevre Dairesi’nin bilmesine rağmen orada havamızı, çevremizi kirletmeye devam ediyorlar. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.