Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa iş dünyasından ‘hava kargo taşımacılığı’ hamlesi

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso) Lojistik Sektör Konseyi, Yenişehir Havalimanı’nın ‘hava Kargo’ Taşımacılığına Açılması İçin Çalişmalarini Sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa iş dünyasından ‘hava kargo taşımacılığı’ hamlesi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Sektör Konseyi, Yenişehir Havalimanı’nın ‘hava kargo’ taşımacılığına açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Lojistik sektörü temsilcileri, Altıparmak hizmet binasındaki konsey toplantısında bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Türkiye’de yeni havalimanları, otoyol projeleri ve hızlı tren ağları ile büyükşehirlerin birbirine bağlanmasının lojistik sektörüne büyük katkı sunduğunu söyledi. BTSO olarak kısa sürede kuruluş işlemlerini tamamladıkları Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin ileri teknoloji ve katma değerli üretime büyük katkı sağlayacağını ifade eden Aytuğ Onur, “TEKNOSAB, lojistik avantajları ve ileri teknoloji üretim merkezi kurgusuyla sadece bölgemizin değil, ülkemizin ihracatına ve katma değerli üretimine büyük katkı sunacaktır” dedi.
BTSO Lojistik Sektör Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden biri haline gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Hasan Çepni, konsey olarak Bursa’nın lojistik sektörden hak ettiği payı almasını istediklerini ifade ederek, sektöre yönelik 2017 yılında bir zirve düzenlemeyi hedeflediklerini vurguladı.
Hasan Çepni, Yenişehir Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığı konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, havalimanının bu potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Hava kargo taşımacılığı ile Yenişehir Havalimanı’nın daha verimli hale geleceğini söyleyen Hasan Çepni, “Kargo binası ve 8 adet soğuk hava depolarının yer aldığı Yenişehir Havalimanı, 24 saat iç ve dış hat kargo taşımacılığı potansiyeline sahip. Havalimanındaki pistimiz, kargo uçakları için oldukça uygundur. Bursa, yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir merkez. Hava kargo taşımacılığı da, ürünlerimizin dünyaya hızlı ulaşmasına da katkı sağlayacak. Bu açıdan hava kargo taşımacılığının Yenişehir Havalimanı’nda ivedilikle hayata geçmesini talep ediyoruz. Hava kargo taşımacılığı, ürünlerimizin yurt dışına daha hızlı ulaşmasını sağlayarak kent ihracatımıza da güç katacak” diye konuştu.
Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken ise, Yenişehir Havalimanı’nda mutlaka geçici depolama merkezine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy da 3. havalimanında yaklaşık 250 firmanın kargo taşımacılığı yapabileceği bir kargo üssünün planlandığını ifade ederek, “Yenişehir Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığına açılması lazım. Özellikle soğuk hava deposu avantaj. Bu konuda geç kalmış değiliz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.