Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa ile İsviçre ticaret köprüsü güçleniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonu ile İsviçre’de düzenlenen Swissbau Fuarı’na katılan iş dünyası temsilcileri, Zürih’te önemli temaslarda bulundu.BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında İsviçre’nin Basel...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa ile İsviçre ticaret köprüsü güçleniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonu ile İsviçre’de düzenlenen Swissbau Fuarı’na katılan iş dünyası temsilcileri, Zürih’te önemli temaslarda bulundu.

BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen Swissbau 2018 Fuarı’na katılan Bursalı firmalar inşaat sektöründeki son teknoloji ürünleri yakından inceleme fırsatı yakaladı. BTSO heyeti fuar ziyaretinin yanı sıra Zürih şehrinde bir dizi temasta bulundu. İsviçre’de Türkler tarafından kurulan tüm STK, dernek ve federasyonları aynı çatı altında toplayan ve 78 bin üyesi bulunan İsviçre Türk Toplumu’nu ziyaret eden heyet, ardından ikili iş görüşmelerinde yeni iş birliklerinin yollarını aradı.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren önemli firmalarla fuara katılmak için İsviçre’ye geldikleri belirten BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Ali Faruk Çolak, ülke ekonomisinin lokomotif şehri olan Bursa’nın BTSO’nun gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla her geçen gün artan bir performans sergilediğini söyledi. Küresel Fuar Acentesi projesi çerçevesinde gerçekleştirilen yılın ikinci iş gezisi organizasyonunda önemi derneklerle gerçekleştirilen görüşmelerin ayrı bir önem arz ettiğini ifade eden Çolak, “Fuar ziyaretimiz oldukça faydalı geçti. Fuarda tamamen yüksek teknolojiye yoğunlaşmış, rahat kullanıma uygun bir yapı sektörü gördük. Oldukça etkileyiciydi. Son 5 yıldır Bursa’da Ar-Ge ve inovasyon konuşulmaya başlandı. Artık ülkemiz sanayide çok önemli hamleler yapıyor. Daha ileri gitmenin yolu da Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor. Kendimizi geliştirmek ve yenilemenin en doğru yolunun da bu fuar organizasyonları olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.