Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa İhracatı Yeni İş Bağlantıları İle Güç Kazanıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde, BEKSİAD işbirliğiyle Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) destekleriyle bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün ihracatı güç kazanıyor. Başta Rusya, İran...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa İhracatı Yeni İş Bağlantıları İle Güç Kazanıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde, BEKSİAD işbirliğiyle Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) destekleriyle bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün ihracatı güç kazanıyor. Başta Rusya, İran ve Irak olmak üzere 20 ülkeden gelen 150’ye yakın işadamı, 3 gün boyunca Bursalı firmalarla iş bağlantıları kurarak, çok sayıda sipariş verdi.
Türkiye’nin en çok Ur-Ge projesini yürüten odası olan BTSO, bebe çocuk konfeksiyonu sektörüne dönük adımlarına devam ediyor. Sektöre yönelik ikinci Ur-Ge projesini başlatan ve sektörün tanıtım markası olan ‘Juniokids’ platformunu hayata geçiren BTSO, Ocak ayındaki Junioshow Fuarı’nın ardından bu yıl ikinci kez yabancı alım heyetlerini bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileriyle buluşturdu. Almira Otel’de son olarak 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda, 50’yi aşkın firma stant açtı. Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) ve Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen programa, 20 ülkeden 150’ye yakın iş dünyası temsilcisi katıldı. Özellikle Rusya, Ukrayna ve Irak’ın yanı sıra ambargoların kaldırıldığı İran’dan da önemli alıcılar, Bursalı firmalarla iş bağlantıları kurdu.
"FİRMALARIMIZIN İHRACATINA KATKI SAĞLIYORUZ"
Sektöre büyük fırsatlar sunan programda stant açan firmaları ziyaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’deki bebe - çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’ini karşılayan Bursa’da sektörün ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi. Sektörün geleceğine yön veren Ur-Ge Projelerine katılan tüm Bursalı firmalara teşekkür eden Burkay, “Bizim hedefimiz firmalarımızın dünyaya açılarak, Bursa markasını her ülkeye pazarlayabilmesidir. Biz de sorumluluğumuz gereği sektörümüzün temsilcilerini dünya ile buluşturmaya devam ediyoruz. Ticari Safari Projesi kapsamında Bursa’ya gelen yabancı işadamları, Bursalı firmalarla yeni iş bağlantıları kurdu. BTSO olarak sektörlerimizin ihracatına katkı sağlayacak projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
"SEKTÖRÜMÜZ HAREKETLENDİ"
BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise, BTSO öncülüğünde düzenlenen organizasyonun yeni ticari işbirliklerini sağladığını belirtti. BTSO’nun sektöre yönelik hayata geçirdiği projelerin firmalara büyük fırsatlar sağladığını dile getiren Atalay, “İkili iş görüşmelerinin yapıldığı platformda firmalar organizasyondan oldukça memnun kaldı. Her açıdan sektörümüz adına önemli olan bu organizasyonu firmalarımız moralli bir şekilde tamamladı. Bu sene BTSO’nun vizyonu sayesinde Junioshow Fuarı’nın ardından sektörümüzün değerli temsilcilerini bir kez daha alım heyetleriyle buluşturduk. BEKSİAD olarak BTSO ile birlikte yeni çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“BTSO OLMASAYDI BU ETKİNLİKLERİ YAPAMAZDIK”
MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Mustafa Gürses de, “BTSO olmasaydı bizim bu sektörde bu etkinlikleri yapmamız mümkün değildir. Güzel bir sinerji oluştu. Sektöre yönelik yapılan bu hizmetler sayesinde inanıyorum ki, en kısa zamanda Bursa’dan bir dünya markası çıkacaktır. BTSO’ya sektörümüze destek verdiği için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
“ETKİNLİKLER SEKTÖRE MORAL VERDİ”
Fuara katılan firma sahibi Erdem Karadeniz, çok sayıda sektör temsilcisinin katılımıyla düzenlenen programın firmalara büyük moral verdiğini belirterek, “Etkinlikte çok güzel bir atmosfer oluştu. Firmalar olarak organizasyondan çok memnunuz” diye konuştu. Sektör temsilcisi Serkan Çeliktaş ise, BTSO’nun destekleriyle sektörün büyük ivme kazandığını ve tekrar değerini bulduğunu söyledi. Sektör temsilcisi Mümin Hacıhüseyin de, fuarlar ve yurt dışı organizasyonlar sayesinde firmalar arasında güçlü bir sinerji ortamı oluştuğunu dile getirdi.
SİPARİŞLER VERİLDİ
Fuara Rusya’dan katılan Natalia Usanova, mini fuar sayesinde Bursalı firmaların sektördeki gücünü yakından görme imkanı bulduklarını dile getirdi. Bursa’da üretilen bebe ve çocuk konfeksiyonu ürünlerinin mükemmel bir kaliteye sahip olduğuna işaret eden Usanova, “Rusya’da çok sayıda firma Bursalı firmaların kalitesinden oldukça memnun. Bursa’da düzenlenen bu etkinlik Bursa markalarını daha yakından görmemizi sağladı. Bursa’nın bu konudaki sahip olduğu tecrübesine hayran kaldım. Bazı firmalarla görüşmelerimiz sonucunda siparişler de verdim. Bursa ürünlerinin ülkemde beğenileceğine inanıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.