Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Babasultan Barajı Sulaması’nda çalışmalar hızla devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da yapımı devam eden Babasultan Barajı Sulaması’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje ile 41 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.Bursa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Babasultan Barajı Sulaması’nda çalışmalar hızla devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da yapımı devam eden Babasultan Barajı Sulaması’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje ile 41 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Bursa’nın münbit topraklarını suya kavuşturacak olan Babasultan Barajı Sulama Projesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 31 bin 740 dekar zirai arazinin sulanması maksadıyla deneme safhasına geçildi. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, “Babasultan Barajı Sulaması ile İnegöl ilçesinin ve ilçeye bağlı 12 adet köyün 31 bin 740 dekarı cazibe, 9 bin 260 dekarı da terfi sulama olmak üzere toplamda 41 bin dekar zirai arazisi suyla buluşacak. Suya kavuşacak yerleşim yerleri arasında Yenice, Cerrah, Akıncılar, Edebey, Şehitler, Akhisar, Karalar, Çeltikçi, Hocaköy, İsaören, Deydinler ve Ortaköy köyleri bulunuyor. Toplam maliyeti 37 milyon 665 bin lira olan proje muhtevasında boru hatları döşenerek, bütün sanat yapıları tamamlandı. Terfili kısım olan 9 bin 260 dekar alan için inşa edilen Şehitler Terfi İstasyonu İnşaatı’da tamamlanmış olup, projenin tamamının 2017 yılı sonunda hizmete alınması hedefleniyor” dedi.

“Proje Türkiye ekonomisine yıllık 35 milyon 670 bin lira katkı sağlayacak”

Projenin tamamlanması ile bölge çiftçisi dekar başına 870 lira gelir artışı elde edeceğini ifade eden Başkan Salman, “Türkiye ekonomisine ise yıllık 35 milyon 670 bin lira katkı sağlayacak. Yaklaşık bin 428 kişiye ek istihdamın sağlanmasının hedeflendiği sulama projesinin su kaynağını, Kara Deresi üzerinde inşa edilen temelden yüksekliği 53 metre olan Babasultan Barajı oluşturuyor. 15,7 milyon metreküp su depolama hacmine sahip bu baraj 2009’da tamamlanmıştı. Son yıllarda Bursa’ya yaptığı su alanındaki yatırımlar ile adından söz ettiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı DSİ, Bursa’nın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bursa’da tamamlanan ve devam eden sulama projelerinin tamamlanması ile ürün çeşidinde ve kalitesinde artış olacağını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise böylece bir mevsimde birkaç çeşit ürün elde etme imkanı oluşacağını ve gelirlerin artacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.