Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkay: “Yeşil pasaport, ihracatçımızın önündeki engelleri azaltacak”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeşil pasaport uygulamasıyla ihracatçıların hareket kabiliyetinin artacağını belirterek, “Firmalarımızın küresel arenadaki ihracatçı kimliği daha da güçlenecek”...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burkay: “Yeşil pasaport, ihracatçımızın önündeki engelleri azaltacak”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeşil pasaport uygulamasıyla ihracatçıların hareket kabiliyetinin artacağını belirterek, “Firmalarımızın küresel arenadaki ihracatçı kimliği daha da güçlenecek” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Resmi Gazete’de yayınlanan daha fazla ihracatçının yeşil pasaport almasını sağlayacak kararla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin üretim gücü ve potansiyeli ile dünyanın en önemli ekonomileri arasında bulunduğunu ifade eden Başkan Burkay, Türkiye ekonomisinin dinamosu olan ihracatçılar için başlatılan yeşil pasaport uygulamasının ihracatçıların dünyaya açılmasını kolaylaştıracağını söyledi. Başkan İbrahim Burkay, düzenlemenin ‘daha güçlü Türkiye için daha fazla üretim, daha fazla yatırım’ vizyonuyla hareket eden iş dünyasının hareket kabiliyetine güç katacağını dile getirdi.

“Uygulama sektörlerimizin ve hedef pazarlarımızın çeşitlenmesine de imkan sağlayacak” diyen İbrahim Burkay, “Yeşil pasaportun yaygınlaşması Türk ihracatçısına büyük moral verdi. Bu uygulama iş dünyası temsilcilerimizin seyahatlerini daha da hızlandıracak. Bursa’mız da yeşil pasaport uygulamasından en çok yararlanacak kentlerden birisidir. Bursa iş dünyası olarak ülkesine katma değer üreten iş dünyası temsilcilerinin sesine kulak veren, ticareti kolaylaştıran ve önümüzdeki engelleri kaldıran çalışmalarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mize ve Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.