Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burhaniye’ de zeytin çekirdeği aranan kalorifer yakıtı oldu

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytinin işlenmesi sırasında çıkan çekirdekler aranan kalorifer yakıtı oldu. Kalorisi yüksek ve külü az olan zeytin çekirdeği, değişik il ve ilçelere...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytinin işlenmesi sırasında çıkan çekirdekler aranan kalorifer yakıtı oldu. Kalorisi yüksek ve külü az olan zeytin çekirdeği, değişik il ve ilçelere de gönderiliyor.
Burhaniye’de 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) Zeytinyağı Fabrikası’ndan çıkan zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtı haline geldi 25 kiloluk torbalarda satışa sunulan zeytin çekirdeğinin tonu 450 liradan alıcı buluyor. Burhaniye Tariş Müdürü Emrah Öztürk, zeytin çekirdeğinin çok tutulduğunu söyledi. Öztürk, ”Kooperatifimizde 10 yıldır zeytin çekirdeği üretiyoruz. Pirinadan ayırdığımız çekirdekleri yakıt olarak tüketicilere satmaktayız. Her yıl satışlarımız artarak devam ediyor. Bugünlerde zeytin hasadının en hızlı zamanındayız. Şu anda çekirdek üretimimiz üst seviyede. Talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda çekirdekleri yurt dışına da gönderdik. Bu yıl da göndermeye başlayacağız. Ülkemizin her yerine göndermeye çalışıyoruz. Antalya, Eskişehir, Bursa ve Çanakkale’ye çekirdek gönderdik. Çekirdeklerin kalorisi kömüre yakın. En büyük özelliği çevre dostu olması ve kül bırakmaması” dedi.
(FT-BT-MŞ)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.