Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur Tarım Ve Hayvancılıkta Zirveye Oynayacak

Burdur, Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarına ev sahipliği yapacak. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Burdur Fuarı’nın yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur, Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarına ev sahipliği yapacak. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Burdur Fuarı’nın yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresi olacağını söyledi.
Nüfusunun yüzde 75’i tarım ve hayvancılıkla uğraşan Burdur, sektördeki son yeniliklerin sergileneceği Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarına ev sahipliği yapacak. GL Platform Fuarcılık tarafından 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek fuar, sektörde tüm gözlerin Burdur’a çevrilmesine neden olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla açılacak fuar, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcılarla sektörün yeni yol haritasını belirleyecek.
YENİ TEKNOLOJİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Başar, geleneksel uygulamaların yerini teknolojik uygulamaların alması nedeniyle sektördeki yenilik ve gelişmelerin yakından takip edilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekerek "Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, çiftçilerimiz ve tarımsal sanayi ile uğraşan sanayicilerimize yeni verileri ve yeni teknolojilerle tanışma imkanı sağlayacak" dedi.
"EN ÖNEMLİ FUAR"
Burdur’daki hayvancılığın yanı sıra tarımsal üretimi artırmanın yolunun kaliteli, ucuz ve dünya ile rekabet edebilecek ürün elde etmekten geçtiğini söyleyen Başar, "Fuarlar modern tarım teknolojilerinin uygulanmasını sağlayan, teknolojik tarımsal ürünlerin sergilendiği mekanlardır. Burdur Fuarı, kentimizin büyük potansiyeli ve çağın gereklerine uygun vizyonu dikkate alındığında, Türkiye’nin en önemli bölgesel fuarlarından biridir. Burdur Fuarı yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresidir. 16 bin metrekarelik fuar alanımız, birbirinden değerli katılımcılarımızın doldurması ve çevre illerden ziyaretçilerimizin gelmesiyle daha da canlılık kazanacak" diye konuştu.
Burdur Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışmasının yanı sıra 11. Burdur Damızlık İnek Güzellik Yarışması ile fuarın renkleneceğini ifade eden Başar, 263 kooperatifi bulunan Burdur’da, kaliteli damızlık hayvana olan talebin son derece yüksek olduğunu, yılda ortalama 10 bin damızlık hayvan satışı yapıldığını belirtti.
SEKTÖRÜN SESİ OLACAK
Kentteki hayvancılıkla ilgili işletme sayısı ise 28 bine ulaştığını, yılda 362 bin ton civarında süt üretimi yapıldığını ve tüm bu göstergelerin de Burdur ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığına işaret ettiğini söyleyen Başar, "Yıllardır, lojistik altyapısı yetersiz olduğu için, Burdur’umuz başta tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi olmak üzere, mevcut potansiyelini henüz hak ettiği düzeyde üretime dönüştüremedi. Duble yol ile başlayan ve Antalya, Denizli, Aydın illerine komşu olan Burdur ve yöresi, arada sıkışıp kalmıştır. Burdur ayrıca tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi için bir hayvancılık alanlarına şiddetle ve acilen ihtiyaç duyacaktır. Ekonominin aktörleri olarak sosyal sorumluluk taşıyan sivil toplum yöneticileri olarak siyaset kurumundan ve bürokrasiden beklediğimiz istikrardır, huzurdur, ilgidir. İşte bu fuar, tüm bu taleplerin de adresi olacak" diye konuştu.
BURDUR YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK
GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ise Burdur’un bu fuar ile kabuk değiştireceğini belirterek, "Bu bir ihtisas fuarı ve hedefi Burdur’u, tarım ile hayvancılığın kalbi durumuna getirmek. Fuar sayesinde sektör temsilcileri, damızlık hayvanları ve tarım makineleri konusunda son teknolojik gelişmeleri görme olanağına sahip olacak. Yeni işbirliklerine olduğu kadar kent ekonomisi için yeni yol haritasına da zemin hazırlayacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.