Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kongrede keçi inadı var

Bazı uluslararası etkinlikler iptal edilmesine rağmen, keçi gibi inat, Dünya Keçicilik Kongresi’nin Türkiye’de yapılmasını sağladı.Uluslararası Keçicilik Örgütü (IGA) tarafından, her dört yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleşen...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bazı uluslararası etkinlikler iptal edilmesine rağmen, keçi gibi inat, Dünya Keçicilik Kongresi’nin Türkiye’de yapılmasını sağladı.
Uluslararası Keçicilik Örgütü (IGA) tarafından, her dört yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleşen Dünya Keçicilik Kongresi’nin 12’ncisi, bu yıl 25-30 Eylül tarihleri arasında Antalya Kervansaray Otel’de gerçekleşecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Dünya Keçiciler Birliği ve Çukurova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi’nin altın sponsor olduğu Dünya Keçicilik Kongresi, keçi gibi inat ederek kongrenin iptaline izin vermedi. Ankara Keçisi başta olmak üzere Türkiye’de büyük bir ihracat ve istihdam potansiyeli bulunan Türkiye’deki keçicilik sektörü için çok önemli gördükleri Dünya Keçicilik Kongresi’nin iptal olmaması için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tam destek verdiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, "Terör sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı hedef alıyor. Türkiye, herhangi bir Avrupa ülkesi ne kadar güvenliyse o kadar güvenli" dedi.
"Biz Türkiye’ye gidiyoruz"
Kongrenin planlanan tarihlerde dünyanın dört bir yanından gelen keçicilik alanında uzman kişilerle gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Güven, "Kongreye çok sayıda önemli akademisyen katılacak. Katılacak isimler etkinlik öncesi sosyal medya hesaplarında, ’ben Türkiye’ye gidiyorum ve sizi de bekliyorum’ diyerek çağrıda bulundu. Bu kongreye sponsor olarak, Dünya Keçicilik Kongresi’nin Türkiye’de gerçekleşmesi için çalışma yürüten akademisyenlerimize vefa borcumuzu da ödemek istedik” ifadelerine yer verdi.
Dünya, Antalya’da buluşuyor
Ankara Keçisinin bir dünya mirası olduğunun altını çizen Güven, “Tüm dünyaya yayılan Ankara Keçisi, bugün birçok ülkede, Angora, yani Ankara adıyla yetiştirilmektedir. Ankara Keçisi; öyküsüyle, ekonomisiyle, kültürüyle, hem ülkemiz hem de dünya için istisna ve çok özel bir hayvandır. Ankara’da yakalanan kalitenin, dünyanın hiçbir ülkesinde yakalanamıyor olması, ülkemiz ve Ankara için büyük bir avantajdır. Dünya Keçicilik Kongresi, Başkent Ankara’nın da elini güçlendirecek ve ufkumuzu geliştirecek bir organizasyon olacak. Herkesin, dünyayı Antalya’da buluşturacak bu önemli kongreye destek olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Ankara Keçisini dünya tanıyacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TÜDKİYEB, Dünya Keçiciler Birliği ve Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliğe 42 farklı ülkeden 500’ü aşkın bilim insanı, uzman ve sektör temsilcisinin katılması bekleniyor. Keçicilik alanında faaliyet gösteren dünyaca ünlü isimlerin buluşacağı ve dünya keçiciliğine yön veren kongreye sponsor olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kongre kapsamında, Ankara Keçisiyle ilgili faaliyetlerinin uluslararası tanıtımını yapacak. Uluslararası kongrede stant açacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi, Ankara keçisinin öyküsünü ve üstün özelliklerini, dünya keçicilerine anlatacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.