Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kez referandum pusulası tepki çekti

Yunanistan'da referandumun büyük gürültü koparmasının ardından bu defa referandum pusulası tartışma çıkardı. Anayasa uzmanları, pusulanın 'hayır" sonucu çıkmasına yarayacak şekilde tasarlandığını söyledi. Referandum pusulasının...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu kez referandum pusulası tepki çekti
Yunanistan'da referandumun büyük gürültü koparmasının ardından bu defa referandum pusulası tartışma çıkardı. Anayasa uzmanları, pusulanın 'hayır" sonucu çıkmasına yarayacak şekilde tasarlandığını söyledi.

Referandum pusulasının tasarımı tamamlandı. Yunan hükümetinin kreditörlerin kemer sıkma taleplerini referanduma götürme kararı almasının ardından daralan süreyi de hesaba katan yetkililer, vatandaşın kullanacağı oy pusulasını bastı. 5 Temmuz'da kullanılacak pusula, basına sızmasının ardından tartışmalara sebep oldu.

Eski Adalet Bakanı Antonis Manitakis, ancak hükümetin tercihini pusulada açıkça 'hayır'a yönlendirici şekilde belirlediğini söyledi. Pusulada sorunun hemen sağ tarafında üstte 'hayır' altta ise 'evet' tercihleri bulunuyor.

Referandumda halka, kreditörlerin 25 Haziran 2015'te sunduğu iki farklı öneriye ilişkin görüşü soruluyor. Pusulada kreditörlerin sundukları iki belgenin adı Yunanca ve İngilizce olarak yer alıyor. 'Şimdiki programın tamamlanmasına ilişkin reformlar ve bundan başka' ve 'Sürdürebilir borca dair ön analiz' adlı belgelerin başlıkları yer alıyor. Pusulada 'onaylamıyorum-hayır' ibaresi üstte, 'onaylıyorum-evet' ibaresi ise onun altında yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.