Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Fonlar Girişimcinin Can Simidi Olur

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (ged) Başkanı Esra Özden, “türkiye Büyüme Ve İnovasyon Fonu Ve Kobi A.ş.’nin Kurduğu Türkiye Yatırım Fonu Girişimcinin Finansa Erişimini Kolaylaştıracak, Faiz Yükünden Kurtaracak" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu Fonlar Girişimcinin Can Simidi Olur
Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, kurulacak iki ayrı fonun girişimciliğin geliştirilmesi çerçevesinde bugüne kadar atılan en önemli adımlardan biri olacağını söyledi.
Önceki gün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan büyüklüğü 1 milyar TL olacak fonlarla Türkiye’nin yeni markalar kazanacağını belirten Özden, “Fonlar, rekabetçi iş fikri olan girişimcinin can simidi olacak. Melek yatırımcılığın henüz yeterince gelişmediği Türkiye’de bu fonlar finansmana erişiminin en kolay yolu olacak. Yeni başlamasına rağmen fona ayrılan kaynak az değil. Özel sektör-kamu işbirliğiyle sağlanan fonun oluşmasını sağlayan ekonomi yönetimine ve katkı koyanlara teşekkür ediyoruz” dedi.
İki yıl önce Sanfrancisco’da benzer fonlardan finans desteği alarak başarılı olmuş genç girişimcilerle tanıştığını belirten GED Başkanı Özden, “Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu ve KOBİ A.Ş.’nin kurduğu Türkiye Yatırım Fonu girişimcinin finansa erişimini kolaylaştıracak, faiz yükünden kurtaracak. Bu fonlarla en fazla iki yıl içerisinde dünyanın konuşacağı genç girişimcilere ve onların başarılı şirketlerine sahip olacağız” diye konuştu.
“BANKALAR SAHİPLENSİN”
Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 4 büyüdüğünü ancak finans sektöründe bu rakamın yüzde 10 olarak gerçekleştiğini belirten Özden, “Ortalamadan iki buçuk kat fazla büyüyen ve en çok kazananlar bankalar, genç girişimciye ‘ne kadar teminatınız var, kimi kefil göstereceksiniz?’ diye soruyor. Finansa erişimde bu modelin çalıştığı ekonomilerde girişimler başarılı olmaz. Bir yasal mevzuatla finans kuruluşlarının bu fonlara kaynak ayırma zorunluluğu getirilebilir. Sadece ABD’nin bu yönde ayırdığı kaynak 30 milyar dolarla ifade edilirken, bu yarışta olabilmek fonu geliştirmemize bağlı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.