Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu arabayı Bursa üretecek dünya kullanacak

Yeni Megane Sedan, tüm dünyaya Bursa’dan ihraç edilecek.Renault Grubu üretim platformları içinde M1 segmentinde sedan kasa üretiminden sorumlu fabrika olan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Yeni Megane Sedan’ı dünyada üreten ve ihraç eden...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni Megane Sedan, tüm dünyaya Bursa’dan ihraç edilecek.
Renault Grubu üretim platformları içinde M1 segmentinde sedan kasa üretiminden sorumlu fabrika olan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Yeni Megane Sedan’ı dünyada üreten ve ihraç eden tek fabrika olacak. Yeni Megane Sedan’ın üretiminden duyduğu mutluluğu dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Bugün Türkiye’de satılan her dört otomobilden üçünü ithal ettik. Ülkemizde üretilen binek modellerin sınırlı olması nedeniyle otomobil pazarındaki artış bize büyük bir ithalat yükü getiriyor. Her geçen gün artan bu talebin Türkiye yapılan üretimden karşılanması sektörde ticaret dengesini korumamızı sağlayacaktır. Bu nedenle özellikle binek otomobil alanındaki yatırımlar bizleri çok mutlu ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre otomobil üretimi yüzde 7, otomobil ihracatımız ise yüzde 10 oranında artış gösterdi. Ağustos ayında ise, 1 milyar 680 milyon ihracat ile tarihinin rekorunu kırdık” diye konuştu.
Otomotiv Test Merkezi için bu yıl fren testi merkezinin ihalesini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Çelik, “Böyle bir test merkezinin varlığı sektörde yeni tasarım ve teknolojiler geliştirmemizde önemli bir rol oynayacaktır. Yerli otomobil projesinin de otomotiv sektörüne büyük güç katacağını düşünüyoruz. Yerli otomobil projemizin amacı bir otomobil yapmaktan öte bir Türk markası oluşturmaktır. Güçlü bir Türk markasının oluşması otomobil sektörüne ve bu sektörün büyük aktörlerine güç katacaktır. Bursa’daki Otomotiv Test Merkezi’de en geç bu ay sonunda projesi onaylanmış olacak. İmalatı için ise ihalesi 3 ay içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.
Çelik son olarak ise tasarımı gerçekleştirenlere müjde verdi. Çelik, “Tasarımın merkezleri ve mevzuatları ile birlikte Türkiye’nin en önemli konularından birisi olmasını istiyoruz. Çalışanların her birinin buluşu çok değerli olarak görüyoruz. Bunların her birisine yeni kanunda yer verdik. Bu işten işi azaltan buluşlar olduğu zaman, üretimi daha verimli hale getiren ve katkı veren buluş ise, bu kim olursa olsun onların her birinin emeği olarak bunları da koyduk. Önümüzdeki dönem ilk yasa ile patent yasasını onaylayacağız” şeklinde konuştu.
Yeni Megane Sedan’ın Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’ndaki bu endüstriyel lansmanı, karşılıklı saygı ve güvene dayanan Renault ve OYAK ortaklığı için yeni bir adım olduğunu ifade eden Renault Grubu Avrasya Başkanı Denis Le-Vot, “Öncelikle Türkiye pazarında ve ihracat yaptığımız ülkelerde başarısıyla tanınacağından emin olduğumuz bu güzel otomobil için Oyak Renault çalışanlarını kutluyorum. Biz, Renault Grubu olarak Türk ekonomisine ve Türkiye pazarına inanıyor ve güveniyoruz. Bu vesileyle Yeni Megane Sedan’a ticari hayatında başarılar diliyorum” dedi.
Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez, “Yeni Renault Megane Sedan’ın Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilmesi için 200 Milyon Avro yatırım yapıldı. Bu yatırımlar, gerek fabrikamızda, gerekse tedarikçilerimizde yapılan yeni kalıp, ekipman ve makine yatırımları, AR-GE ve mühendislik yatırımları ile test giderlerini kapsıyor. Yeni Megane Sedan üretimi, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 700 kişilik ek istihdam oluşturuyor. 250’den fazla çalışanımız projenin ilk aşamalarından itibaren görev aldı. Fabrikamızın mühendislik, satınalma, kalite, finans ve üretim bölümlerinde görevli onlarca arkadaşımız, projenin ürün geliştirme ve devreye alma sürecinde önce Fransa’da, sonra da fabrikamızda farklı görevler aldı. Sonuçta, altmıştan fazla yerli imalatçımızın da katıldığı yoğun, stresli ama bir o kadar da keyifli bir çalışma ortamında, bu ürünü ortaya çıkardık. Yeni Megane Sedan, tüm dünyaya Oyak Renault’dan üretilecek. Hedeflenen toplam üretim miktarımız 500 bin adet. Ürettiğimiz araçların yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Diğer tüm ürünlerimizde olduğu gibi, Yeni Megane Sedan’ın da motor, vites kutusu ve yürüyen aksamları fabrikamız hatlarında üretiliyor. Bu bakımdan da, Türkiye’de hem karoseri hem de mekanik aksamın birlikte üretildiği tek binek otomobil fabrikasıyız. Bu da bize ayrı bir güç ve otonomi veriyor” dedi.
OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş ise, “Bizler, OYAK olarak Türkiye’ye güveniyor, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine gireceğine inanıyoruz. Ortağımız Renault ile daha çok değer üreten, daha çok yatırım ve istihdam sağlayan, hakkaniyet esasına dayalı uzun vadeli ortaklık ilişkisine önem veriyoruz.Hiç şüphe olmamalıdır ki ülkemizin ekonomisinin güçlenmesinde OYAK’ın yatırımları öncü rol oynamaktadır. Bugün üretime başlamasına hep birlikte şahit olduğumuz Megane Sedan otomobilinin de ülke ekonomisine yeni bir ivme vereceğine inanıyorum” diye konuştu.
OYAK Genel Müdürü Savaş Erdem, Yeni Megane Sedan’ın Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretime başlamasından duyduğu heyecanı dile getirerek, “Ekonomimizin lokomotif sektörlerinin başında yer alan otomotiv sektörü bizim için büyük önem taşıyor. Oyak Renault ile üretim, Renault MAİS ile satış ve pazarlama, Orfin ile oto finansmanı alanlarında sektörümüze yön veriyor olmaktan gurur duyuyoruz. Oyak Renault’nun 5 kıtada 80’den fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile ekonomimize her yıl 3 milyar dolara yakın katkıda bulunuyor olması bizleri ayrıca gururlandırıyor.Bugün bantlardan inmeye başlayan Yeni MEGANE Sedan’ın gerek üretim gerek ihracat ve iç pazar olarak ortaklığımıza daha büyük ivme katacağına yürekten inanıyorum” şeklinde ifade etti.
9 renk tercihiyle piyasaya sürülen Yeni Megane Sedan’da bir önceki modele göre aracın dizaynına uygun 6 yeni renk geliştirildi. Boya tesisleri, bu yeni üründen özel olarak beklenen görünüm performansını sağlayacak çeşitli yatırımlarla modernize edildi.
Yeni Megane Sedan’ın seri üretim başlangıç töreni, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Renault Grubu Avrasya Başkanı Denis Le-Vot, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, OYAK Genel Müdürü Savaş Erdem, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tunç Başeğmez ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.