Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’nun Ur-ge Projelerine Firmalardan Tam Not

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Firmaların Rekabet Gücünü Artırarak Yurt Dışı Pazarlarına Açılmalarına Öncülük Ettiklerini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO’nun Ur-ge Projelerine Firmalardan Tam Not
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, firmaların rekabet gücünü artırarak yurt dışı pazarlarına açılmalarına öncülük ettiklerini söyledi.
Türkiye’de oda ve borsalar arasında en fazla Ur-Ge projesine sahip oda olan BTSO, tekstil sektörü temsilcilerini buluşturdu. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, şimdiye kadar uzay havacılık ve savunma, raylı sistemler, bebe-çocuk konfeksiyonu, makine, gıda, tekstil, kompozit ve kimya alanındaki 8 Ur-Ge projesi ile 36 milyon dolarlık kaynağı Bursa iş dünyasının kullanımına sunduklarını söyledi.
Tekstil sektörünün Türkiye’nin ihracat potansiyelinde büyük bir paya sahip olduğunu kaydeden Kuş, Ur-Ge projeleri ile tekstilin başkenti konumundaki Bursa’da sektör temsilcilerinin ihracatını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kuş, “BTSO olarak iş dünyasına 10 Ur-Ge projesini kazandırmayı hedefliyoruz. Ur-Ge projelerimizle sektörümüzün gücünü pekiştirerek, firmalarımızın gelecek hedeflerine daha emin adımlarla ilerlemesini amaçlıyoruz” diye konuştu.
Finezza ev tekstili firmasının sahibi Fatma Ayyıldız ise, firmaların BTSO’nun sunduğu hizmetlerden mutlaka faydalanması gerektiğini dile getirerek, “BTSO’nun öncülüğünde hayata geçen projeler firmalarımıza büyük fırsatlar sunuyor. Kümelenme platformları ile rakip diye gördüğümüz firmalarla dost olduk. İşbirliği kültürümüz gelişti. Ur-Ge ve kümelenme çalışmaları bize büyük katkılar sundu” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.