Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’dan Uzak Doğu’nun teknoloji üssüne inceleme

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 100’üncü iş gezisini Güney Kore’nin Seul şehrine yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Korea Build Fuarı ziyaretinin yanı sıra Kore’nin Silikon Vadisi olarak bilinen Pangyo Teknoloji...

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2017 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO’dan Uzak Doğu’nun teknoloji üssüne inceleme

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 100’üncü iş gezisini Güney Kore’nin Seul şehrine yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Korea Build Fuarı ziyaretinin yanı sıra Kore’nin Silikon Vadisi olarak bilinen Pangyo Teknoloji Vadisi’nde de incelemelerde bulundu.

Seul’de bulunan 40 kişilik BTSO heyeti, inşaat sektörünün önemli organizasyonları arasında gösterilen Korea Build 2017 fuarını ziyaret etti. Fuar alanında Güney Koreli firma temsilcileri ile ikili iş görüşmelerinde de bulunan heyet, Güney Kore’nin önemli teknoloji merkezlerini de yakından inceledi. Heyetin ilk durağı Kore Ticaret Yatırım Destek Ajansı (KOTRA) oldu. Güney Kore’deki yatırım imkanları ve ticaret ortamı hakkında sunum yapılan heyete yabancı firmalara sağlanan hizmetlerle ilgili bilgi verildi. KOTRA yetkilisi So Hyung Jeong Güney Kore’nin uluslararası firmalar için önemli fırsatlara sahip olduğunu söyledi. Kore’nin Çin ve Japonya pazarının ortasında yer alması nedeniyle coğrafi bir avantajının olduğunu söyleyen Jeong, “Güney Kore yenilikçi bir pazar. Uluslararası yatırımcılar tarafından yeni ürünlerin test edildiği bir merkez olarak görülüyor. Ar-Ge’ye yapılan yatırımlar ise her geçen gün artıyor. Son 15 yıl içerisinde iki kat artan bir Ar-Ge çalışması mevcut” diye konuştu. Invest Korea binasında yatırım yapan firmaları da ziyaret eden BTSO Heyeti, burada firmalara sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı.

BTSO heyetinin temaslarındaki son durak ise Güney Kore’nin Silikon Vadisi olarak gösterilen Pangyo Teknoloji Vadisi oldu. Bünyesinde 88 ayrı araştırma bölümünün bulunduğu kompleks hakkında bilgi veren merkez yetkilisi Cho Eun Suk, “2016 yılında yaklaşık 10 yıl süren bir projenin ürünü olarak hayata geçirilen merkezde yalnızca bilişim teknolojileri ile ilgili firmalar faaliyet gösteriyor. Özellikle oyun ve yazılım konularında Güney Kore’nin en büyük firmaları burada yer alıyor. Yaklaşık 70 bin kişinin çalıştığı Pangyo Teknoloji Vadisi’nde bin 200 şirket bulunuyor” diye konuştu.

BTSO heyeti ayrıca Pangyo Teknoloji Vadisi’nde yer alan ve yatırımcı ile iş fikri olan girişimciyi buluşturan Startup Campus’ü ziyaret ederek hayata geçirilen projeleri yakından inceledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.