Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’dan üyelerine 170 milyon TL finansman desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TOBB öncülüğünde Kredi Garanti Fonu ve bankalar işbirliğinde sağlanan ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’nin Bursa iş dünyasına can suyu olduğunu söyledi.Bursa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO’dan üyelerine 170 milyon TL finansman desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TOBB öncülüğünde Kredi Garanti Fonu ve bankalar işbirliğinde sağlanan ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’nin Bursa iş dünyasına can suyu olduğunu söyledi.

Bursa’nın bu avantajlı imkandan en çok yararlanan 4. kent olduğuna işaret eden Başkan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “BTSO olarak ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’ne en fazla katkı sağlayan odalardan biri olduk. Bursa’mızda 900’ün üzerinde üyemiz, Nefes Kredisi’nden yaklaşık 110 milyon liralık kaynak kullandı. İş dünyamızın yüksek ilgisi de ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor” dedi.

KOBİ’lerin finansman ihtiyacına destek olmak amacıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi’nin ticaret hayatına büyük moral ve hareketlilik kazandırdığını belirten Burkay, “Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın güçlü desteğe ihtiyacı var. Piyasa koşullarının çok daha altında olan yüzde 9,90 oranından 150 bin TL’ye kadar kredi kullanımı imkanı şirketlerimiz için bulunmaz bir fırsat oldu. KOBİ’lerimizin en önemli sorunu olan teminatlandırma konusuna da KGF’nin yüzde 85 teminat desteğiyle çözüm ürettik. Finansman talebindeki küçük ve orta ölçekli üyelerimiz kolay ve hızlı bir şekilde bu kaynağa ulaşabiliyor. İhtiyacı olan tüm firmalarımızı piyasa koşullarına göre çok avantajlı olan bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Burkay, ayrıca BTSO olarak Halk Bankası ile yürütülen uygun finansman desteği anlaşması kapsamında ise 550’ye yakın üyenin 57 milyon liralık kaynaktan da faydalandığını belirterek, “Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.