Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’DAN uluslararası hamle

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursalı iş adamlarıyla yabancı sermayeyi buluşturdu. BTSO ve Ekonomi Bakanlığının ortak yaptığı proje olan ’Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi’ kapsamında Rusya, Fas,...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursalı iş adamlarıyla yabancı sermayeyi buluşturdu. BTSO ve Ekonomi Bakanlığının ortak yaptığı proje olan ’Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi’ kapsamında Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran başta olmak üzere 23 ülkeden 200’e yakın iş adamı Bursa’ya geldi.
Türkiye ile Rusya arasında her geçen gün artan ilişkilerin olumlu yönde ilerlemesi, tekstil sektörüne de yansıdı.
2 ay gibi kısa bir sürede Bursa’ya 200’e yakın iş adamının gelmesinin Bursa için önemine değinen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Özellikle Bursa ve Marmara’daki ihracatı arttırmayla ilgili birçok alım heyeti programı düzenliyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye’yi dünyaya daha hızlı bir şekilde açabilmek için bu alım heyeti programlarını hızlandırdık. Bugün Bursa’da 200’e yakın çok önemli iş adamını üreticilerimizle buluşturuyoruz. 60 firmamız burada yaptıkları ürünleri tanıtma imkanı buldular. Bu alım heyetleri sadece sektör olarak değil aynı zamanda kentinde ekonomisine ciddi katkılarda bulunuyor. Şehrin turizmine ve sosyal dinamiklerine faydası olan alım heyeti programları bir şehir için olmazsa olmaz durumundadır. Bursa’da bugüne kadar yaptığımız alım heyeti programlarıyla 7 bine yakın iş adamının Bursa’ya yatırım yapmasını sağladık bu artarak devam edecek. Tekstil sektöründe en önemli illerden olan Bursa, yurt dışına daha hızlı açılmayı sağlamalıyız" dedi.
Burkay, Rusya’da yapılacak olan ev tekstil ürünleri fuarına Bursa’dan önemli isimlerin gideceğini ve bunu da organize eden kurumun Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin olduğunu söyledi.
Bursa’da böyle bir tekstil organizasyonunun yapılmasının çok güzel olduğunu dile getiren Rus iş adamı ise "Her şey çok güzel, ilk günden birçok ürün bulduk bunlarla önümüzdeki günlerde detaylı anlaşmalar imzalamak istiyoruz. Türkiye’nin tekstilde ki kalitesi tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Türkiye ve Rusya arasında ki ilişkiler çok iyi durumda, bizi çok iyi karşıladılar böyle bir organizasyona imza atan BTSO’ya teşekkür ederim" diye açıklamada bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.