Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’dan Kadın Girişimcilere Destek

Btso Başkanı Burkay Kadın Girişimcileri Kabul Etti

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO’dan Kadın Girişimcilere Destek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Yönetim Kurulu ile buluştu. BTSO Başkanı Burkay, iş dünyasının yeni kadın girişimcilere ihtiyacı olduğunu söyledi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanı Nurcan Özdemir ve BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan İbrahim Burkay, Türkiye’de kadın girişimci sayısının yeterli olmadığının altını çizdi. Kadınların girişimci özelliklerinin Türk ekonomisine daha fazla katkılar sunması gerektiğini belirten Burkay, “Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranının yüzde 40’ların üzerine çıktığını biliyoruz. Bu yüzden kadınlarımızı mutlaka girişimciliğe yönlendirmemiz lazım” dedi.
“KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN SAYISINI ARTIRMALIYIZ”
Türkiye’de kadın girişimci sayısını artırmak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Burkay, “Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimci ruhunu asla israf etmemeliyiz. Kadınlarımızın iş dünyasında dana büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Girişimci kadınlarımız ne kadar artarsa, ülkemiz ve Bursa’mız hedeflerine o kadar rahat ulaşır” diye konuştu.
TOBB KGK ve BUİKAD gibi kuruluşların ortak zeminde buluşarak kadınların iş hayatındaki sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini dile getiren Nurcan Özdemir ise “Kadınların yaşadıkları sorunların çözülmesini, iş ve sosyal yaşamda daha aktif rol almasını istiyoruz. Hayata geçireceğimiz projeler sayesinde Bursa’daki kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayatın daha fazla içinde olduğunu göreceğiz. Bu kapsamda başarılı bir partner olarak gördüğümüz BUİKAD’la birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağız” dedi.
“EKONOMİYE KATKIMIZ ARTACAK”
BTSO bünyesinde faaliyet gösteren KGK üyeleri ile kadın girişimci sayısını artırmak için birlikte çalışabileceklerini vurgulayan İpek Yalçın, “Bursa’da kadın istihdamını ve girişimci sayısını artırmamız lazım. Bu konuda TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte güzel bir işbirliği yapabiliriz. Bizim kendi aramızdaki bu birlik ve beraberlik kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.