Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’dan Bursa Esnafına Moral Ziyareti

Ulucami önündeki terör saldırısı Bursa’da hayatı etkilemezken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde bir araya gelen şehir protokolü, tarihi çarşı ve hanlar bölgesi esnafına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bursa Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO’dan Bursa Esnafına Moral Ziyareti
Ulucami önündeki terör saldırısı Bursa’da hayatı etkilemezken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde bir araya gelen şehir protokolü, tarihi çarşı ve hanlar bölgesi esnafına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa halkı ve esnafın birlik beraberliğinin takdire şayan olduğunu belirtirken, BTSO Başkanı İbrahim Burkay çarşının her zamankinden daha fazla hareketli olduğunu söyledi.
Bursa protokolü, Ulucami’nin batı girişinde meydana gelen terör saldırısının ardından bölgedeki çarşı esnafına geçmiş olsun dileyerek, moral verdi. Saldırıya rağmen hınca hınç dolu olan çarşıda esnafı yalnız bırakmayan BTSO heyetine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile birlikte ilçe oda ve borsa başkanları da katıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO öncülüğünde yönetim kurulu ile meclis üyelerinin oluşturduğu heyet, 7 asırlık geçmişe sahip olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesi esnafıyle sohbet etti, hayırlı işler diledi.
“ÇARŞI HER ZAMANKİNDEN DAHA DOLU”
BTSO Başkanı Burkay, şehirde ticaretin kalbinin attığı çarşının saldırıya rağmen her zamankinden daha yoğun olduğunu kaydetti. Bursa’daki birlik ve beraberlik tablosunun örnek olduğunu ifade eden Burkay, “Halkımızın ve esnafımızın asla teröre prim vermediğini çarşıdaki hareketlilikle herkese gösterdi. Şehrimizin ve ülkemizin hedeflerine ve geleceğine darbe vurmayı amaçlayan bu saldırıya karşı ülke olarak dik durmaya devam edeceğiz. Türkiye’de terörle ilgili en ufak unsurlar temizlenene kadar bu mücadele devam etmelidir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize olan desteklerimizi ifade etmek istiyorum. Bu süreçte büyük bir devlet adamlığı vasfını sergileyen Valimize ve ilimizin emniyet müdürüne çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Burkay, ahilik kültürünü nesilden nesle aktaran kapalı çarşı esnafının teröre karşı aldığı tavırla birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini ifade etti. Esnafın hain saldırının etkilerinden kurtularak kısa sürede ticaret hayatlarına devam etmeye başladığını dile getiren Burkay, “Bugün çarşılarımız her günden daha dolu. Bu durum saldırının amacına ulaşmadığının en büyük göstergesidir. Bursa ticaret ve sanayi hayatının kalbi niteliğindeki çarşımızda ticaret hayatlarını sürdüren esnafımıza sergiledikleri toplumsal duruştan ötürü Bursa iş dünyamız adına teşekkür ediyorum” dedi.
TERÖR SALDIRISI ALIŞVERİŞ GÜNLERİNİ ETKİLEMEDİ
Tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin saldırıdan önce olduğu gibi bugün de önemli bir hareketlilik yaşadığını ifade eden İbrahim Burkay, Bursalıların teröre rağmen çarşıya akın ettiğini kaydetti. BTSO Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin tüm hızıyla sürdüğü bölgede ticaretin aksamadan devam ettiğini ifade eden Burkay, “1 hafta önce startını verdiğimiz Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri yoğun katılımla devam ediyor. Şimdiye kadar alışveriş günlerine katılan vatandaşlarımız 1 milyon 600 bin liranın üzerindeki alışverişlerinin karşılığı olarak 16 bin çekiliş kuponu aldı. Kapalı çarşımızdaki bu hareketlilik, yaşanan terör saldırısı karşısında halkımızın nasıl bir duruş sergilediğinin en büyük örneğidir” diye konuştu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, terör saldırısında tek tesellinin herhangi bir can kaybının yaşanmaması olduğunu ifade ederek, “Saldırıdan sonra Bursa halkının ve esnafının kenetlenmesi, birlik ve beraberlik göstermesi ve teröre karşı direnci takdire şayandır” diye konuştu.
“ESNAFIMIZIN ZARARI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK”
Saldırıdan zarar gören esnafın tüm zararının devlet tarafından karşılanacağını söyleyen Karaloğlu, şöyle devam etti: “Dün İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala ve Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte zarar gören esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımızın doğan bütün zararı devlet tarafından karşılanacaktır. Onların bu konuda bir talebi yok. Ama biz devlet olmanın gereğini yerine getirerek onların doğan bütün zararlarını karşılamış olacağız. Bursa metropol bir şehirdir. Kentimizde Türkiye’nin her bölgesinden insanlar yaşıyor. Bursa halkı, saldırılara rağmen inadına ‘kardeşlik’, inadına ‘muhabbet’, inadına ‘barış’ dedi. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.