Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’dan Bebe Ve Çocuk Konfeksiyonu Firmalarına Mini Fuar

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) Projesi kapsamında 20 ülkeden 150’ye yakın iş adamını Bursa bebe ve çocuk konfeksiyonu sektör temsilcileriyle buluşturdu.Kent ekonomisinin rekabet gücünü...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO’dan Bebe Ve Çocuk Konfeksiyonu Firmalarına Mini Fuar
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) Projesi kapsamında 20 ülkeden 150’ye yakın iş adamını Bursa bebe ve çocuk konfeksiyonu sektör temsilcileriyle buluşturdu.
Kent ekonomisinin rekabet gücünü artırmak maksadıyla çalışmalarını sürdüren BTSO, bebe çocuk konfeksiyonu sektöründeki üretimin yüzde 80’e yakınını üstlenen Bursa’da firmalar arasındaki işbirliği kültürünü güçlendirirken, ihracat potansiyelini yükseltmeye devam ediyor. Sektöre yönelik 2 URGE Projesi’ni hayata geçiren BTSO, Junioshow Fuarı’nın ardından 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Almira Otel’de mini bir fuar organizasyonu gerçekleştirdi. BTSO, Rusya’dan İran’a, Irak’tan Ukrayna’ya, İsrail’den Mısır’a 20 ülkeden 150’ye yakın yabancı işadamını Bursalı sektör temsilcileriyle buluşturdu. Mini fuarda bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe faaliyet gösteren 50’yi aşkın Bursa firması, yeni koleksiyonlarını alım heyetlerine tanıtma ve pazarlama fırsatı yakaladı.
Fuar organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen gala yemeği, sektör temsilcilerini bir araya getirdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, sektörün üretim merkezi olan Bursa’da firmalara uluslararası alanda rekabet gücü kazandırmak istediklerini söyledi. Ekonomi Bakanlığı tarafından sunulan URGE projesi ile sektör temsilcilerine eğitim, danışmanlık ve yurt dışı pazarlama destekleri verdiklerini belirten İsmail Kuş, “URGE kapsamındaki firmalarımız, ABD ve Güney Afrika pazarlarındaki fırsatları yakından görme imkanı buldu. Ocak ayında Bursa’da yüzde 100’e yakın memnuniyet oranıyla düzenlediğimiz Junioshow Fuarı’mız sektöre ivme kazandırdı. URGE kapsamındaki firmalarımızın ortak platformu olan Juniokids kapsamında hazırladığımız mini fuarda da çok önemli işbirliği fırsatları doğdu. Fuarımızın sektör temsilcilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
İsmail Kuş, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda hazırladıkları 2. URGE Projesi’nin de Ekonomi Bakanlığı tarafından başarılı bulunarak onaylandığını açıkladı. İsmail Kuş, “Sektör temsilcilerimiz 2 URGE Projemiz ile 9 milyon dolara kadarlık desteklerden yararlanabilecek. Firmalarımızın dünyaya açılmasını sağlayacak olan projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.