Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, küresel ekonomideki göstergelerin krizin başladığı 2008 yılından bile baskın bir durumu işaret ettiğini belirterek, “İhracata dayalı bir kent olan Bursa’da böylesine...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, küresel ekonomideki göstergelerin krizin başladığı 2008 yılından bile baskın bir durumu işaret ettiğini belirterek, “İhracata dayalı bir kent olan Bursa’da böylesine zor bir dönemde hayata geçirdiğimiz projelerle firmalarımızın rekabet gücünü artırmaya çalışıyoruz” dedi.
BTSO’nun Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Oda Merkez Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İbrahim Burkay, ekonomi gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin ihracatında yüzde 12’yi aşan bir daralma yaşandığını, aynı şekilde Bursa’nın da ihracatında yüzde 10’luk bir düşüş kaydedildiğini belirten Başkan Burkay, “Dünya zor bir dönemden geçiyor. Bulunduğumuz coğrafyada bir tarafta İran’ın yürüttüğü çalışmalar pozitif bir gelişme olarak ortaya çıkarken diğer tarafta Ukrayna, Rusya ve Yemen’de olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Küresel ekonomideki göstergeler, 2008 yılından bile baskın bir durumda. Ancak bizler mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“YENİ PAZARLARIN YOLUNU AÇIYORUZ”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ihracata dayalı bir kent olan Bursa’da böylesine zor bir dönemde hayata geçirdikleri projelerle Bursa iş dünyasının rekabet gücünü artırmaya çalıştıklarını söyledi. Dünya ekonomisinde daralmanın yaşandığı bir dönemde BTSO’nun 16 makro projesinden biri olan Küresel Fuar Acentesi projesini hayata geçirdiklerini belirten Burkay, “Firmalarımıza ihracatçı kimliği kazandırmak ve onlara yeni pazarların yolunu açmak amacıyla 2014 yılında 23 fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Dünyanın en prestijli fuarlarına 850 üyemizi taşıdık. Bu yıl ise ilk 4 ayda 14 fuar organizasyonu düzenledik. Bu fuarlarımıza şimdiden 500 üyemiz katıldı. Yıl sonuna kadar 2 bin firmamızı dünyanın en önemli fuarlarıyla buluşturmak istiyoruz” dedi.
“BTSO FUARLARDA AKTİF ROL OYNAYACAK”
Bursa’yı Türkiye’nin fuarcılık merkezi yapmak istediklerini ifade eden Başkan İbrahim Burkay, bu kapsamda Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ ile işbirliğine gittiklerini hatırlattı. BTSO’nun fuarlarda artık daha aktif rol alacağını belirten Burkay, ilk fuar organizasyonunu ise ‘Bursa İnşaat Fuarı’ ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Söz konusu fuarda bu yıl ilk kez gayrimenkul özel bölümünü düzenlediklerini anlatan Burkay, “Körfez ülkelerinden 40’ın üzerinde alım heyetini Bursa’da ağırladık. Önümüzdeki yıl uluslararası düzeyde bir ‘Gayrimenkul Fuarı’ düzenlemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“EV&STİL FUARI’YLA BÖLGE TİCARETİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ”
Başkan Burkay, 28-31 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Ev&Stil Fuarı’nı gerçekleştireceklerini söyledi. Fuarın sadece Bursa’ya değil çevre illere de büyük katkı sağlayacağını dile getiren İbrahim Burkay, “Ev&Stil Fuarı’yla kentimizin ve bölgemizin ticaret hacmini artırmayı amaçlıyoruz. Böylesine zor koşullarda klasik çalışmalarımızı farklılaştırmamız gerekiyor. Bu sebeple fuar organizasyonlarını çok önemsiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.