Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "40 Milyon Doları Aşkın Kaynağı Bursa’ya Kazandırdık"

Btso Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 40 Milyon Doları Aşkın Kaynağı Bursa'ya Kazandırdıklarını, Ur-ge Proje Sayısını 9'a Çikararak Türkiye'de En Fazla Proje Yürüten Oda Olduklarını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "40 Milyon Doları Aşkın Kaynağı Bursa’ya Kazandırdık"
Bursa iş dünyasını uluslararası alanda daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa bebe ve çocuk konfeksiyonu firmalarından gelen yoğun talep üzerine sektöre yönelik 2. Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi’ni hayata geçirdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 40 milyon Doları aşkın kaynağı Bursa’ya kazandırdıklarını, Ur-Ge proje sayısını 9’a çıkararak Türkiye’de en fazla proje yürüten oda olduklarını söyledi.
Bursa iş dünyasına yön veren projeleri hayata geçirerek, ’Uzmanlık Merkezi’ vizyonu doğrultusunda çalışmalarını yürüten BTSO, yeni Ur-Ge projelerine tüm hızıyla devam ediyor. Uzay, savunma ve havacılık, raylı sistemler, bebe-çocuk konfeksiyonu, makine, kimya, gıda, tekstil ve kompozit Ur-Ge projelerini sürdüren BTSO, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü için yeni bir Ur-Ge projesine başladı. Türkiye’de bebe ve çocuk konfeksiyonu üretimin yüzde 80’inin karşılandığı Bursa’da sektör temsilcilerinden gelen yoğun talep üzerine 38 firmanın katılımıyla oluşturulan 2. Ur-Ge projesi sektöre büyük moral verdi.
40,5 MİLYON DOLARLIK KAYNAK SAĞLANDI
Bursa iş dünyasının, BTSO’nun hazırladığı her Ur-Ge projesi kapsamında eğitim, danışmanlık ve tanıtım giderleri için 4,5 milyon dolarlık desteklerden yararlandığı bildirildi. BTSO’nun sürdürdüğü 9 Ur-Ge projesi ile de 40,5 milyon dolarlık kaynağın Bursalı firmaların kullanımına sunduğu kaydedildi.
İLK UR-GE PROJESİ SEKTÖRE MORAL VERDİ
Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileri, ilk Ur-Ge projesi ile sektöründe dünyada söz sahibi olan uluslararası fuar organizasyonlarına da katılma imkanı yakaladı. Bursalı firmalar, "Bebe ve Çocuk Sektörünün Bursa’dan Dünyaya Açılımı" konulu Ur-Ge Projesi kapsamında 2015 Ekim ayında yaklaşık 50 kişilik bir heyetle ABD’de düzenlenen ENK Children’s Club Fuarına, Mayıs ayında da 45 kişilik bir heyetle Güney Afrika’da gerçekleştirilen Mama Magic Fuarı’na katılarak, önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
"İHRACATIN YOLU UR-GE İLE AÇILIYOR"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa iş dünyasının rekabet gücüne güç katacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Ur-Ge projeleriyle Bursa ve ülke ihracatına katkı sağlandığını belirten Başkan Burkay, "Ürün ve hizmetlerinde farklılığını ortaya koyan, etkin tanıtım ve pazarlama tekniklerine sahip olan firmalar dünya arenasında avantajı da elinde bulunduruyor. Bizler Bursa’nın gücünün ve sahip olduğu tecrübenin bilinciyle ülkemizin ihracatına yön veren adımlarımızı sürdürüyoruz. 10 Ur-Ge projesini Bursa’ya kazandırma hedefiyle çıktığımız yolda şimdiye kadar 9 Ur-Ge projesine imza attık. Bu noktada yürüttüğümüz Ur-Ge projeleri, iş dünyasında rekabeti güçlendirerek, onların dünyaya açılmasına da yardımcı oluyor" dedi.
"İŞ DÜNYASINDAN GELEN TALEPLER ÇALIŞMALARIMIZA YÖN VERİYOR"
Başkan İbrahim Burkay, iş dünyasının çatı kuruluşu olarak firmalardan gelen her talebin Oda’nın çalışmalarına ve projelerine yön verdiğini söyledi. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcilerinden yeni bir Ur-Ge projesi kurulması yönünde gelen çağrıya destek verdiklerini vurgulayan Başkan Burkay, "Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüze yönelik Ur-Ge Proje başvurumuzu Ekonomi Bakanlığı onayladı. Ur-Ge Projemiz Bursalı firmalarımız için hayırlı olsun" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.