Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO, Uzay Havacılık Ve Savunma Sektörlerinde Atılım Peşinde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay, Havacılık ve Savunma Kümelenme üyesi firmalar, Almanya Uluslararası Genel Havacılık Fuarı’nı (Aero Friedrichshafen) mercek altına aldı.BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursalı firmaları...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay, Havacılık ve Savunma Kümelenme üyesi firmalar, Almanya Uluslararası Genel Havacılık Fuarı’nı (Aero Friedrichshafen) mercek altına aldı.
BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursalı firmaları sektörlerinde dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. KOSGEB ve BTSO destekleriyle yurt dışı fuarlarına katılan firmalar, önemli iş bağlantıları kurarak, ihracatlarını artırıyor. 2015 yılında 58 fuar organizasyonunu takvimine alan BTSO, üyelerine sektörleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip etme fırsatı da sunuyor. Son olarak Bursalı firmalar, Almanya’nın Friedrichshafen şehrinde düzenlenen Uluslararası Genel Havacılık Fuarı’na katıldı. Alanında dünyanın en önemli fuarlarından birisini ziyaret eden BTSO üyeleri, havacılık sektöründeki son gelişmeleri yerinde inceledi.
İŞ BAĞLANTILARI İLE BURSA’YA DÖNDÜLER
Ağırlıklı olarak savunma ve sportif havacılık sanayi üreticilerinin katılım sağladığı fuarı inceleyen Bursa iş dünyası temsilcileri, ikili iş görüşmelerinde de bulundu. Almanya’da temaslarını sürdüren firmalar, aynı zamanda fuarı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Başkan Altepe ile fuarı inceleyen üyeler, Hochrhein - Bodensee Ticaret ve Sanayi Odası’na da ziyarette bulundu. Almanya’daki havacılık sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi alan iş dünyası temsilcileri, önemli iş bağlantıları ile Bursa’ya döndü.
DÜNYANIN LİDER FİRMALARI BU FUARDA
BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu, fuarda uçak, helikopter, uzay teknolojisi, askeri havacılık, insansız hava araçları, uydu teknolojisi ürünleri gibi ürün gruplarının sergilendiğini dile getirdi. Organizasyona bu yıl yaklaşık 600 firmanın katılım sağladığını kaydeden Hatipoğlu, uzay, havacılık ve savunma alanlarında çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
BAŞKAN BURKAY’DAN SEKTÖREL ÇEŞİTLİLİK VURGUSU
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’daki otomotiv, otomotiv yan sanayi ve makine sektörlerindeki teknik alt yapı, işbirliği kültürü ve insan kaynağını uzay havacılık ve savunma sektörlerinde de kullanmak istediklerini anlattı. BTSO olarak uzay, havacılık ve savunma alanlarındaki gelişmelerin takipçisi olduklarını belirten Burkay, oda bünyesinde faaliyet gösteren UHS Kümelenmesi ve Konseyi’nin firmalar ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. UHS kümesindeki firmaların daha önce ABD başta olmak üzere birçok ülkede incelemede bulunduğunu belirten Başkan Burkay, Almanya’da düzenlenen Uluslararası Havacılık Fuarı’nın Bursalı firmalar için faydalı geçtiğini de belirtti.
“GÜÇLÜ BAĞLANTILAR HEDEFLİYORUZ”
Küresel Fuar Acentesi Projesi ile Bursalı firmaları, sektörün liderleriyle buluşturduklarını kaydeden İbrahim Burkay, şöyle konuştu: “Bursa, uzay, havacılık ve savunma alanlarında bir atılım peşinde. BTSO olarak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Firmalarımızın yurt dışı bağlantılarını daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Fuar organizasyonları ile Bursa iş dünyası temsilcileri yurt dışı tecrübesi kazanıyor. Ayrıca firmalarımız, kendi gücünü ve potansiyelini yakından görme imkanı yakalıyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.