Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO üyelerinden dünya turu

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso), Üyelerini Son Bir Ayda 6 Ayrı Fuara Taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO üyelerinden dünya turu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini son bir ayda 6 ayrı fuara taşıdı.
BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile yeni fuar organizasyonlarına devam ederken, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projeleriyle de firmaların rekabetine katkı sağlıyor. Şimdiye kadar 75 ayrı fuar organizasyonuna 3 bin 500’e yakın firma temsilcisini buluşturan BTSO, KOSGEB’in ve Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle firmaların yurt dışı tecrübesi kazanmasını sağladı.
Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge Projeleri kapsamında Bursalı 150’ye yakın firma son bir ay zarfında 60 bin kilometre yol kat etti. Bu rakam aynı zamanda dünyanın etrafının 1,5 kez turlanması anlamını taşıyor.
8-11 Ekim tarihleri arasında gıda sektörü temsilcilerinden oluşan BTSO heyeti, Las Vegas’ta düzenlenen İnternational Baking İndustry Exposition fuarına çıkarma yaptı. BTSO üyeleri, Ekim ayı içerisinde yine gıda sektörüne yönelik olarak Paris’te gerçekleştirilen Sial Fuarı’na katıldı. Plastik ve geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firmalar da Almanya’da düzenlenen K Fuarı’na; enerji sektöründe faaliyet gösteren BTSO üyeleri Varşova’da düzenlenen Renexpo Poland fuarında incelemelerde bulundu.
BTSO’nun Ekonomi Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirdiği Ur-Ge projelerinde de faaliyetleri tüm dinamizmiyle sürüyor. Bebe çocuk sektörüne yönelik Ur-Ge Projesi kapsamında Bursalı firmalar, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş başkanlığında Las Vegas’ta düzenlenen ABC Kids Expo’ya katıldı. Sektör temsilcilerinin stantlı katılım sağladığı organizasyon, firmaların uluslararası gücüne de büyük katkı sağladı. Ayrıca Kimya Ur-Ge Projesi kapsamında ise BTSO üyeleri, Bulgaristan’da düzenlenen Chemical Industry Fuarı’na stantlı katılım sağladı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Küresel Fuar Acentesi Projesi ve Ur-Ge projesi sayesinde firmalarımız önemli bir yurt dışı tecrübesine sahip oldu. Fuarlara giden firmaların yeni iş bağlantıları ile Bursa’ya döndüğünü görmek bizlere de moral veriyor. İhracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda Bursa, gerçekleştirdiğimiz projelerle birlikte son 3 yılda 700 yeni ihracatçı firma kazandı. BTSO olarak iş dünyamızın üretimini ve ihracatını artıracak projelere liderlik etmeye devam edeceğiz” dedi.
Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında BTSO tarafından düzenlenen iş gezisine KOSGEB de destek sağlıyor. KOSGEB tarafından proje kapsamındaki organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehberlik ve fuar giriş ücretleri için yüzde 50 oranında yakın ülkeler için 3 bin, uzak ülkeler için ise 5 bin TL’ye kadar destek veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.