Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO Üyeleri Küresel Fuar Acentesi İle Dünyaya Açılıyor

Türkiye’nin üretim, sanayi ve ticaret üssü Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde ihracatçı kimliğini güçlendirmeye devam ediyor. BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 170’e yakın yurt dışı programına 6.000’den fazla iş insanını buluştururken, Ticari Safari ve Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projeleri ile de 24 bini aşkın yabancı alıcıyı iş dünyası temsilcileriyle bir araya getirmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2019 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2019 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO Üyeleri Küresel Fuar Acentesi İle Dünyaya Açılıyor

Üyelerini farklı sektörlerde dünyanın en önemli fuar organizasyonlarıyla buluşturmaya devam eden BTSO, alım heyeti programlarıyla da firmaların yeni iş bağlantıları kurmasına katkı sağlıyor. Bursalı firmaların küresel arenada daha güçlü konuma yükselmesi için fırsat niteliğinde olan Küresel Fuar Acentesi Projesi, hem şirketlerin ihracat hedeflerine ulaşmasını sağlıyor hem de dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmelerinin önünü açıyor. ABD’den Japonya’ya Almanya’dan Brezilya’ya kadar düzenlenen uluslararası katılımlı fuarlara yönelik düzenlenen projeyle de aynı zamanda çok sayıda iş adamı yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakalıyor.  

İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

BTSO Başkanı Burkay, Oda olarak Türkiye ekonomisinin kalbi olan Bursa’da firmaların ihracat odaklı büyümesi noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Bursalı firmaların yurt dışı fuar ve B2B organizasyonlarıyla sektörlerinin dünyadaki gelişmelerini yakından inceleme fırsatı yakaladığını belirten Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında ise son 6 yılda 24 bini aşkın iş insanını Bursa’ya getirdiklerini kaydetti. İbrahim Burkay, “Odamızın projelerinin katkısıyla son 6 yılda 1.300’den fazla yeni ihracatçı kazandık. BTSO organizasyonlarıyla yurt dışına çıkan birçok firmamız ilk defa ihracat yaptı. Bursa iş dünyası olarak ürünlerimizi dünya pazarlarıyla daha fazla buluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

“HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Yeni ihraç pazarlarına erişebilmek adına yurt dışı fuarların kilit rol oynadığını kaydeden Burkay, “Bugüne kadar başardıklarımızla BTSO’da hizmet çıtasını çok daha yükseğe taşıdık. Küresel Fuar Acentesi, Türk Ticaret Merkezlerimiz, Ülke Masalarımız ve İş Konseylerimizle Bursa’mızı uluslararası pazarlara taşımaya devam edeceğiz. İş dünyamızla istişare ederek hayata geçireceğimiz projelerle kentimizi ve ülkemizi hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

BTSO VE KOSGEB DESTEĞİ

BTSO, firmaların ulaşım, konaklama ve rehberlik ücretleri gibi harcamalarına kolaylık sağlamaya devam ediyor. KOSGEB, organizasyonlara katılan firmalara yakın ülkeler için 3 bin lira, uzak ülkelerde ise 5 bin liraya kadar destek sunuyor. BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere 1.000 liraya kadar destek veriyor. BTSO üyeleri, www.kfa.com.tr adresinden fuarlar hakkında detaylı bilgiler alıp, sektörlerine ilişkin organizasyonlar için başvuruda da bulunabiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.