Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO-Türk Kızılay'ı İşbirliği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2018 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2018 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO-Türk Kızılay'ı İşbirliği

Türk Kızılayı’nın Kurban yardım kampanyasına bireysel olarak bağışta bulunan Başkan Burkay, Bursa iş dünyası olarak bu anlamlı kampanyada olduğu gibi her zaman Türk Kızılay’ının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yönetim kurulu üyeleri, Türk Kızılayı Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan ve beraberindeki ekibi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, yönetim kurulu ve meclis divan üyelerinin yer aldığı ziyarette iki kurum arasındaki işbirlikleri ele alındı.

KIZILAY DÜNYADA ÖRNEK BİR KURUM

BTSO Başkanı Burkay, Türk Kızılay’ının Türkiye’nin en köklü kurumlarından birisi olduğunu belirterek, 81 ilde 700 şubesiyle hizmet veren Türk Kızılayı ile BTSO arasında yıllara dayanan köklü işbirliklerinin olduğunu vurguladı. İbrahim Burkay, 150. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Kızılayı’nın tamamen gönüllük esasıyla çalışmalarını sürdüren dünya çapında örnek bir kurum olduğuna da dikkat çekti.

BTSO-TÜRK KIZILAY’I İŞBİRLİĞİ

BTSO’nun 100 yılı aşkın bir süredir Türk Kızılayı ile işbirliği yaptığını ifade eden Burkay, “Odamız Kızılay ile birlikte yürüttüğü insani yardım ve toplumsal destek çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay’ın başlattığı kan ve kök hücre bağışı kampanyalarına yönetim kurulumuz, meclis ve komite üyeleri ile oda personeli ve iş dünyası temsilcilerimiz tarafından her yıl artan bir destek sağlıyoruz. 2016 yılında Kızılay ile birlikte Suriyeli Türkmenlere yönelik yardım kampanyasının yanı sıra Arakanlı Müslümanlar için de örnek bir çalışmaya imza atmıştık. Kızılay ile birlikte bu örnek birlikteliğimize devam edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN BURKAY’DAN ÖRNEK BAĞIŞ

Başkan Burkay, Bursa iş dünyası olarak Türk Kızılay’ının başlattığı Kurban Kampanyasına da tam destek verdiklerini dile getirerek, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanımı bireysel olarak Kızılay’a bağışlama kararı aldım. Yönetim kurulumuz, meclisimiz ve iş dünyamızın da bu kampanyaya üst düzeyde katkı sağlayacağına inanıyorum. Bursa iş dünyası olarak Türk Kızılayı’nın her zaman yanındayız.” şeklinde konuştu.

“TÜRK KIZILAYI KÜRESEL VİCDANIN SESİDİR”

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılay’ının Bursa’daki yeni kadrolarıyla yeni bir menzile doğru yelken açtığını vurguladı. Kurum olarak en temel vazifelerden birisinin toplumu olağanüstü şartlara karşı hazırlamak olduğunu kaydeden Kınık, “Yoksulluğu ortadan kaldırmak için çaba sarf etmek, yardıma muhtaç insanların ihtiyaç sebeplerini ortadan kaldırmak, küresel vicdanın sesi olmak, her şeye rağmen ezilenin yanında, zalimin karşısında olmak için çaba sarf ediyoruz. İyiliğin amiral gemisi olarak milletimizin himmetini ihtiyaç sahibi insanlara ve coğrafyalara da taşımaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

HEDEF 30 MİLYON İNSANA ULAŞMAK

Kınık, Türk Kızılay’ının islam vakfı modeli ile çalışan bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi. 7 bin çalışana sahip kurumun bu yıl 5,5 milyar TL bütçe büyüklüğüyle faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Kınık, şöyle konuştu: “2017’de yardım ulaştırdığımız insan sayısı 18.6 milyondu. Bu sene 3O milyonun üzerinde insana ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yapıyı kuran o vakıf mantığıdır. Yapılacak ortak projelerle adımlarımızı büyütmeyi ve yelkenlerimizdeki rüzgarı artırmayı hedefliyoruz.”

Türk Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan, 150 yıllık Türk Kızılayı’nda görev almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “BTSO’muzun da destekleriyle kentimize güzel hizmet yapacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Toplantıya ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır da katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.